Educație

Un nou serviciu la bibliotecă - internet pentru public

Sorin Tudose
2 apr 2012 1094 vizualizări
Serviciul a fost inaugurat ieri la Secţia pentru Copii şi Tineret, unde pot veni toţi cei care caută oportunităţi de învăţare şi dezvoltare personală

Ieri a avut loc la sediul Secţiei de Copii şi Tineret a Bibliotecii judeţene inaugurarea noului serviciu deschis prin programul Biblionet – Calculatoare cu Internet pentru Public. Ziua a fost aleasă special pentru a coincide cu Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii, dedicată scriitorului H. C. Andersen. Copiii prezenţi la eveniment au putut înţelege că internetul şi cărţile pot fi îmbinate în mod plăcut şi util atît pentru petrecerea timpului liber cît şi pentru informare. N-au lispit reprezentanţii administraţiei locale precum Daniel Ocheşelu, de la Consiliul Judeţean, şi Dan Cazaciuc, de la  Primăria Focşani, dar şi Mihaela Vlad şi Bogdan Andrei Tache, coordonatorii regionali de la Fundaţia Irex. De asemenea, în sediul bibliotecii au mai fost prezenţi şi profesori de la diverse şcoli, dar şi bibliotecari. “Împreună am dat startul către Internet şi către lumea întreagă, prin echipamentele primite de la Fundaţia Bill şi Melinda Gates. Toţi cei prezenţi au dat glas dorinţelor şi aşteptărilor pe care le au de la bibliotecă şi au pus aceste gînduri pe postit-uri care au fost lipite în «copacul ideilor» pictat în holul bibliotecii de voluntarii de la Liceul de Arte «Gh. Tattărescu» Focşani. Îi aşteptăm pe toţi cei care doresc să vadă lumea altfel, să descopere şi să înveţe lucruri noi, să citească, să se joace sau să navigheze pe Internet. Le putem spune doar că Biblioteca le dăruieşte un spaţiu minunat şi dotat, dar şi cu sesiuni de învăţare şi dezvoltare personală aşa cum îşi doresc şi aşa cum ei se aşteaptă”, a declarat, Margareta Tătăruş, coordonatorul Secţiei pentru Copii şi Tineret. Donaţia americanilor constă în şase calculatoare de ultimă generaţie, o imprimantă, un scanner, un videoproiector şi ecran de proiecţie, alte echipamente IT respectiv licenţe pentru Windows şi Microsoft Office a căror valoare se ridică la circa 3.540 $. Programul bibliotecii este de luni pînă vineri, 8.30 - 20.00. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.