Educație

Ai condei de scriitor? Participă la Concursul de creaţie Bogdania

Sorin Tudose
27 mar 2012 1833 vizualizări
Concursul se adresează scriitorilor neconsacraţi, aşa că autorii care au volume tipărite nu sînt acceptaţi

Asociaţia Cultural Umanitară “Bogdania” Focşani, împreună cu Direcţia pentru Cultură Vrancea şi Revista “Armonii Culturale”, invită pe toţi scriitorii talentaţi care încă nu au scos vreun volum tipărit şi care nu sînt afiliaţi vreunei uniuni de creaţie să participe la Festivalul – Concurs Naţional de Creaţie Literară “Bogdania”. Organizatorii urmăresc stimularea interesului pentru literatura română contemporană şi a respectului pentru valorile moştenite, dezvoltarea spiritului competitiv, al dorinţei de afirmare al tinerilor şi pentru ieşirea din anonimat al celor care creează şi care au talent deosebit. Poezia, proza scurtă şi eseul sînt cele trei categorii ale concursului, iar textele trebuie trimise pînă 1 iunie la ionelmarin55@gmail.com, cu menţiunea „Pentru concurs”, însoţite de un scurt cv şi o fotografie recentă.  De asemenea, cei care preferă varianta clasică pot trimite prin poştă textele la Asociaţia Cultural Umanitară  „BOGDANIA”, Focşani, Str. Contemporanul nr. 28, Cod 920065, cu menţiunea „Pentru concurs” în cîte două exemplare. Textele vor purta un motto, care se va regăsi şi pe plic. Selectarea textelor va fi făcută de către un juriu format din 3-4 scriitori consacraţi, pentru fiecare secţiune în parte. Textele trebuie scrise în Word, Times New Roman, 12, spaţiere un rînd, cu diacritice şi să nu depăşească zece pagini A4. Cele mai valoroase texte vor fi publicate în reviste de literatură şi cultură. La finele concursului se vor acorda premii şi diplome, dar şi trofeul „Bogdania” pentru cel mai valoros concurent. Relaţi suplimentare puteţi obţine de la Ionel Marin, la 0752.862.369. (Sorin TUDOSE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
bunicuta66, acum 4405 zile, 20 ore, 11 minute, 21 secunde
Felicitari pentru articol! Concis si la obiect! Multumim!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.