Educație

Comedie neagră cu Grasu’ Contrabasu, azi la Teatru

Silvia Vrînceanu
26 mar 2012 2101 vizualizări
Piesa este jucată de actorii de la Teatrul Odeon şi merită aplaudată

După ce publicul vrîncean a avut parte aseară de teatru de improvizaţie, jucat de trupa “Backstage Boys”, care a implicat chiar şi publicul în jocul de scenă, astăzi Galele Teatrale Focşănene au în program o piesă de teatru clasic regizată de un artist din noul val. De la ora 19.00 se joacă piesa „Natură Moartă cu nepot obez”, de Ion Sapdaru, adusă la Focşani de Teatrul Odeon din Bucureşti. Piesa este o comedie neagră, la care aţi putea chiar să plîngeţi, pentru că jocul actoricesc trimite la o profoundă introspecţie legată de condiţia umană. Aşadar, să nu vă aşteptaţi la happy-end! Regia spectacolului este semnată de Eugen Făt, iar scenografia de Constantin Ciubotariu. Din distribuţie fac parte Pavel Bartoş, Dorina Lazăr, Rodica Mandache, Oana Ştefănescu şi Nicoleta Lefter. Autorul Ion Sapdaru, actor din noul val, regizor, profesor de teatru şi dramaturg, spune că piesa s-a născut în urma unor experienţe profund personale: "Povestea tristă dar şi comică a lui Grasu’ Contrabasu este rodul unor experienţe proprii, dar şi al unor întîlniri cu oameni simpli, cu care am trăit şi mai trăiesc alături". „Natură Moartă cu nepot obez” este o lecţie despre dragoste, despre viaţă, dar mai ales despre cum ne putem distruge viaţa dacă sîntem iubiţi la modul bolnăvicios. “Grasu’ Contrabasu” scoate în evidenţă, cu ajutorul celor trei mătuşi frustrate, tragi-comicul existenţei unui obez mereu înfometat şi care pendulează obsesiv între dragoste şi ură. Dacă nu v-aţi procurat bilete, ieri mai erau locuri libere în sala de spectacol. Reprezentaţia durează 80 de minute. (Silvia VRÎNCEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
bogdan, acum 4405 zile, 21 ore, 50 minute, 41 secunde
ieri la ora 16.30 nu mai erau bilete
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.