Educație

VIDEO!!! Galele Teatrale au debutat cu un concert de muzică de film

Sorin Tudose
25 mar 2012 12371 vizualizări
Coloana sonoră cea mai apreciată a fost cea din filmul „Naşul”, interpretată de membrii Orchestrei Unirea u Backstage Boys deschid în această seară săptămîna spectacolelor teatrale

 Ieri seară Orchestra de Cameră “Unirea” din Focşani a susţinut un concert de muzică de teatru şi film pe scena Ateneului Popular “Maior Gh. Pastia”, concert care a prefaţat ediţia a XVI-a a Galelor Teatrale Focşănene. Valentin Gheorghiţă, directorul Ateneului Popular, a ţinut să reamintească unicitatea concertului avînd în vedere că muzică de teatru, coloane sonore nu au mai fost interpretate vreodată în Focşani. “Am organizat acest concert cu o temă inedită pentru publicul focşănean şi pentru comunitate în general pentru că e prima dată cînd se cîntă un program întreg de muzică de teatru şi film. Este special ales pentru a marca Ziua mondială a teatrului şi pentru a crea atmosfera de introducere pentru galele teatrale focşănene”, a declarat Valentin Gheorghiţă, unul dintre organizatorii evenimentului. Acesta a mai precizat că Galele Teatrale se ţin încă din 1997 şi reprezintă cel mai aşteptat eveniment cultural al primăverii. La ora 19.00 pe scenă au urcat circa 40 de instrumentişti conduşi de dirijorul Vincent Gruger care au încîntat audienţa. Pentru reuşita spectacolului la Focşani au venit instrumentişti de la filarmonicile din Bacău şi Rîmnicu Vîlcea, care au avut acces la partiturile puse la dispoziţie de Uniunea Compozitorilor şi Muzcologilor din Romania. Melodii din filme populare au răsunat pe scena Ateneului. Una dintre cele mai apreciate coloane sonore a fost cea din filmul “Naşul” din 1972 în regia lui Francis Ford Coppola pentru care publicul a răsplătit orchestra cu ropote de aplauze. Din păcate sala de spectacol nu a fost nici pe departe plină, în ciuda faptului că preţurile au fost accesibile iar calitatea interpretării una deosebită.


Azi debutează Galele, cu teatru de improvizaţie


Cea de-a XVI-a ediţie a Galelor Tetrale Focşănene debutează azi, după ce a fost prefaţată de concertul susţinut aseară de Orchestra de Cameră “Unirea”. Prima piesă va fi jucată de trupa “Backstage Boys” care propune publicului vrîncean un teatru de improvizaţie ce va debuta la ora 19.00, la Teatrul Municipal “Maior Gh. Pastia”. Piese se vor juca pe tot parcursul săptămînii pînă duminică inclusiv, în unele zile chiar şi două piese pe zi. Printre numele cunoscute care vor performa pentru publicul focşănean şi nu numai se numără Ştefan Bănică Jr., Pavel Bartoş, cunoscut mai ales din show-ul de televiziune “Romanii au talent”, dar şi George Mihăiţă. Dintre regizorii mai populari îl amintim pe Haraţiu Mălăele care a încercat de curînd şi regia cinematografică. Duminică, 1 aprilie, galele vor fi închiate de spectacolul “O noapte furtunoasă” după Ion Luca Caragiale, jucat la Teatrul Municipal de la ora 19.00. Piesa de teatru amintită este aleasă anume pentru a încheia galele deoarece acest an este anul Caragiale. Mai exact, se împlinesc 100 de ani de la dispariţia marelui dramaturg, dar şi 160 de la naşterea sa. (S. TUDOSE)
Pe portalul ziaruldevrancea.ro puteţi urmări momente musicale din timpul concertului de aseară.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
pioaraanca, acum 4404 zile, 14 ore, 56 minute, 19 secunde
FELICITARI! MA BUCUR CA A REINVIATA ACEASTA INITIATIVA CULTURALA! AM TRAIT 9 ANI LA SIBIU SI AVEAM PARTE DES DE ACESTE REGALE MANIFESTARI! AVEM NEVOIE DE CULTURA DE ESTETIC SI BUN -SIMT!
Ioan Constantinescu, acum 4406 zile, 6 ore, 19 minute, 47 secunde
Sorine, este salutar sincretismul artelor, totusi, aceasta manifestare se numeste, dupa cum ai mentionat si tu "Galele teatrale". Despre ce vorbim? Probabil ca, dupa mintea citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.