Educație

Doua eleve si un profesor s-au lovit in holul scolii

Dan Chiriac
26 mai 2006 1765 vizualizări
Doua eleve de la Grupul Scolar de Constructii Montaj Focsani si- au impartit pumni si picioare pe holurile liceului. Combatantele au fost despartite de un profesor, care a primit si el un pumn din greseala. Profesorul a pus capat bataii cu catalogul.

Doua eleve de la Grupul Scolar de Constructii Montaj din Focsani s-au batut ieri dimineata pe holurile scolii, fiind despartite cu greu de profesorul de matematica Dorin Stanciu. In jurul orelor 9.00, intre Narcisa Raileanu, eleva la clasa a XI-a E, si Alina Maties, din clasa a XII-a D, a izbucnit o altercatie pe fondul unor discutii in contradictoriu. "In timp ce ma aflam pe holul scolii, fosta mea amica Narcisa Raileanu purta o discutie cu prietenul ei Stefan. Cei doi ma birfeau si, in momentul cind am intrebat-o de ce vorbeste despre mine, mi-a zis sa-mi vad de treaba mea. M-am infuriat si am lovit-o cu palma peste fata, iar ea a ripostat si m-a lovit cu piciorul. A venit profesorul Stanciu care ne-a despartit. Apoi am fost dusa cu forta in cabinetul directorului", a declarat Alina Maties in fata politistilor focsaneni. Cealalta eleva implicata in scandal povesteste ca totul a pornit dupa ce Alinei Maties i s-a parut ca este "birfita pe la spate". "Discutam cu prietenul meu despre cu totul altceva si ei i s-a parut ca o vorbesc de rau. Din senin, a sarit la bataie, iar eu am ripostat. Profesorul Stanciu ne-a despartit si ne-a dus la director. Acesta nu ne-a lovit, ci doar a intervenit intre noi", spune Narcisa Raileanu. Se pare ca fetele s-au luat la bataie dupa ce parintii au aflat de unele absente nemotivate din catalog. Profesorul de matematica Dorin Stanciu, cel care le-a despartit pe cele doua eleve, povesteste ca doar a incercat sa le opreasca pe batause. "Ma duceam catre clasa, la finalul pauzei si am auzit tipete si galagie mare. Le-am vazut batindu-se si am vrut sa le despart. In tentativa de a o lovi pe colega ei, Alina Maties m-a lovit din greseala cu pumnul in fata. Am impins-o cu catalogul si le-am dus pe amindoua la director. Nu am batut si nu am insultat pe nici una dintre ele", ne-a declarat profesorul Dorin Stanciu. Incidentul a ajuns si in atentia Politiei Focsani. Dorin Stanciu nu preda la clasele unde studiaza cele doua liceene.


Solutia in instanta


"Un echipaj de la Ordine Publica s-a deplasat pentru cercetari la liceu, dupa ce am fost sesizati de catre director. Eleva Alina Maties a fost la spital pentru eliberarea unui certificat medical. Asteptam rezultatele pentru a propune solutii corespunzatoare. Daca va fi vorba de lovire, stabilirea cu exactitate a cauzelor si imprejurarilor care au dus la producerea incidentului revine instantei de judecata, competenta in cazul infractiunii de lovire", ne-a precizat comisarul sef Gheorghe Negoitescu, adjunctul sefului Politiei Focsani. Incidentul de la liceul focsanean se inscrie intr-o lunga lista de violente produse de la inceputul acestui an in scolile si liceele vrincene. In primele cinci luni ale anului, mai multe astfel de agresiuni au fost semnalate in scolile din Adjud, Homocea, Marasesti si Focsani, unele dintre acestea trecute cu vederea de oficialii din invatamint. De altfel, chiar si directorul Grupului Scolar

de Constructii Montaj, in loc sa insiste mai mult pe disciplina din unitatea de invatamint, s-a manifestat ostil fata de jurnalistii veniti sa investigheze incidentul. "Ati venit ca o trupa de comando!", le-a reprosat directorul jurnalistilor care doreau sa-i consemneze punctul de vedere in legatura cu incidentul de ieri.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.