Educație

Căutătorul de poveşti Cătălin Ştefănescu ar putea veni în Vrancea

Sorin Tudose
25 mar 2012 1273 vizualizări
Vizita face parte dintr-o campanie naţională prin bibliotecile ţării

Realizatorul TV Cătălin Ştefănescu, împreună cu scriitorul Radu Paraschivescu şi gazetarul Vlad Petreanu vor face un tur al bibliotecilor publice din ţară în căutarea unor istorii autentice, întreg evenimentul făcînd parte din campania naţională lansată în programul Biblionet, finanţat de Fundaţia Bill & Melinda Gates. Cei trei căutători de poveşti vor culege informaţii din toată ţara despre modul în care programul Biblionet a schimbat viaţa celor care au participat la el şi pe care ulterior le vor publica chiar sub ochii publicului pe site-ul cautatoriidepovesti.ro. Totul a început în 2009, cînd Fundaţia amintită a adus în România programul Biblionet care pînă în februarie a instruit 2.175 de bibliotecari şi a echipat peste 1.500 de biblioteci publice din ţară cu 6.460 de calculatoare. La noi în judeţ în 17 biblioteci se desfăşoară programul Biblionet, urmînd ca acesta să debuteze şi în alte 14 unităţi. „Este posibil ca această caravană să ajungă şi în judeţul nostru, mai ales că vizează bibliotecile în care s-a lansat programul Biblionet”, ne-a declarat Cristina Olaru, responsabilul de relaţii publice al Bibliotecii Judeţene „Duiliu Zamfirescu”. „În povestea noastră, bibliotecarii nu mai sînt administratorii anonimi ai cărţilor de pe rafturile bibliotecilor. Ei devin administratorii de poveşti vii. Pentru că printre cărţi, rafturi şi calculatoare, îşi fac loc poveştile reale ale oamenilor. Domnul Neculai din Comuna Helegiu şi-a găsit un post de electrician cu ajutorul internetului de la biblioteca locală. În Dubai. În biblioteca din Mediaş, bunicii cu blog şi cont de Facebook vin la BuniNet. Tot datorită internetului, în Municipiul Moreni din Dîmboviţa o mamă îşi regăseşte copilul dat spre adopţie acum 15 ani. La Băile Felix, un turist turc află ce atracţii să viziteze de la bibliotecara locală, cu ajutorul Google Translate. Iar italianul Mateo din Torchiarlo vorbeşte cu doamna Ionescu, bibliotecara din Ţînţăreni, cu ajutorul copiilor rromi care au locuit o vreme în Italia”, transmit reprezentanţii campaniei „Căutătorii de poveşti”. Vreme de trei luni căutătorii vor încerca să descopere poveşti dintre cele mai interesante. Cătălin Ştefănescu este realizatorul emisunii „Garantat 100%”, fiind, printre altele, membru al Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Teatru. Radu Paraschivescu este un scriitor cunoscut pentru cărţuliile „Mi-e rău la cap, mă doare mintea”, „Ghidul nesimţitului”, volume în care critică cu umor carenţele pseudovedetelor media, dar şi ale omului simplu. Nu în ultimul rînd, Vlad Pietreanu este fost jurnalist al Antenei 3, actualmente trecut la B1 TV. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.