Educație

Hai pe net! Sătenii din Vintileasca, invitaţi să descopere Internetul

Sorin Tudose
25 mar 2012 1078 vizualizări
în localitatea de munte se desfăşoară un proeict european menit să familiarizeze oamenii cu internetul

Şcoala şi Punctul de Acces Public la Informaţie (PAPI) Vintileasca vor derula între 26 şi 30 martie 2012 campania de incluziune digitală „Hai pe net”, susţinută de Comisia Europeană. Obiectivul proiectului este să aducă în faţa calculatorului şi să transforme în navigatori pe net persoane care nu au mai folosit internetul şi care pot să descopere cu ajutorul lui un nou mod de a rezolva problemele legate de locul de muncă, de sănătate, de a petrece timpul liber, de a crea punţi între generaţii. Şcoala se bazează pe participarea părinţilor dar şi a elevilor care încă n-au intrat pe net, iar PAPI va încerca să ajute cît mai mulţi tineri să înveţe „drumul” spre  ocuparea unui loc de muncă sau spre derularea unei afaceri pornind de la mediul digital. Localnicii de toate vîrstele şi cu preocupări diverse sînt aşteptaţi atît la şcoală cît şi la centrul PAPI unde vor fi îndrumaţi de profesorii Stana Georgescu-Apostu Stana şi Emil Lazăr, dar şi de alte cadre didactice sau angajaţi ai Primăriei care doresc să se implice. „Fiind un proiect care se desfăşoară simultan în mai multe ţări din Europa, Asia şi Africa am dori să încurajăm navigatorii români care doresc să susţină mesajul «Hai pe net!» să acceseze site-ul www.eos.ro, dovedind astfel că au fost online în săptămîna 26 - 30 martie, în cadrul campaniei amintite. Toate hit-urile (înscrierile) vor fi contorizate de o aplicaţie specială, în timp real. Acest lucru va fi făcut în mod simultan de către toate celelalte ţări participante, iar noi ne dorim să fim din nou printre primii în Europa”, declară Gabriela Bîrna, director al Fundaţiei EOS România, unul dintre coordonatorii proiectului pentru ţara noastră. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.