Educație

170 de copii n-ajung la scoala din cauza carantinei

Camelia Stănilă
25 mai 2006 781 vizualizări
In aceeasi situatie se afla si 38 de cadre didactice

Circa 170 de elevi si prescolari nu ajung la scoala din cauza ca domiciliaza in localitati aflate in carantina datorita focarelor de gripa aviara. Si 38 de cadre didactice navetiste sint in aceeasi situatie. Potrivit situatiei realizate de Inspectoratul Scolar, pina ieri la ora 13.30, doar sase elevi dintre acestia sint in clasa a VIII-a si doi in clasa a XII-a. In comuna Bolotesti, din cei 985 de prescolari si scolari doar sapte lipsesc de la cursuri, insa alti sase elevi din localitate, printre care si un elev de a XII-a, nu pot ajunge la

Grupul Scolar "S. Mehedinti" Vidra. La Crucea de Sus Panciu, 40 de prichindei de gradinita stau acasa. Alti 30 de prescolari si 25 de elevi de la Jorasti nu participa la cursuri, potrivit responsabililor din ISJ. Pe de alta parte, la Anghelesti orele de curs se desfasoara normal, cu toti cei 142 de elevi si 45 de prescolari. Doar 18 elevi din aceasta localitate, care invata la Grupul Scolar Agricol Adjud, nu ajung la scoala, insa nici unul dintre cei absenti nu este in clasa a XII-a. Si de la Liceul Teoretic "E. Botta" Adjud lipsesc 10 elevi, din care unul in clasa a XII-a, in timp ce la Grupul Scolar "G. G. Longinescu" Focsani nu ajung doi elevi. Mult mai multi absenti sint insa la Scoala "Ion Basgan" Focsani, unde invata 30 de elevi care provin din zonele izolate de virusul H5. Dintre acestia, sase sint in clasa a VIII-a. "în ceea ce priveste recuperarea materiei, se aplica nota trimisa in scoli, si anume elevii vor fi primiti in scolile aflate cel mai aproape de domiciliu", a precizat Maria Zgabirdici, purtatorul de cuvint al ISJ.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.