Educație

"Evoluţia sub lupă" la Şcoala Vintileasc

Eduard Popescu
20 mar 2012 1555 vizualizări
La Şcoala Vintileasca a fost lansat pe 16 martie Concursul naţional Interşcolar „Emil Racoviţă” pe tema „Evoluţie şi mediu”.

Concursul este organizat de Asociaţia Secular Umanistă din Romania în parteneriat cu Universitatea din Bucureşti, Institutul Geologic al Romaniei, National Geographic şi Scientia.ro. Astfel, 10 elevi îndrumaţi de profesoara Cuţa Noapteş au inaugurat expoziţia „Evoluţia sub Lupă” alături de toţi elevii şi profesorii prezenţi în unitate. Nu au lipsit Marian Georgescu, primarul comunei şi Nicolae Potop, preotul paroh, care le-au pus elevilor întrebări cu privire la partea de dreptate pe care o au Biserica şi Ştiinţa despre originea şi evoluţia omului. „Vom putea răspunde mai întemeiat la sfîrşitul proiectului”, au răspuns elevii. Elevii au fost ajutaţi de un articol din expoziţie în care se relatează cum Biserica Anglicană i-a cerut scuze public celebrului cercetător Darwin pentru că i-a respins teoriile: "Darwin, la 200 de ani de la naşterea ta, Biserica Anglicană îţi datorează scuze pentru că te-a înţeles greşit şi, printr-o primă reacţie greşită, i-a încurajat pe alţii să nu te înţeleagă", se arată în textul redactat de reverendul Malcolm Brown, citat de Daily Mail. (E. P.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.