Educație

Încep înscrierile pentru Concursul Naţional de Dezbateri

Sorin Tudose
19 mar 2012 1089 vizualizări
Ministerul Educaţiei organizează campionatul naţional de dezbateri intitulat “Tinerii dezbat”, concurs destinat elevilor din primii trei ani de liceu.

Începînd de azi şi pînă pe 2 aprilie şcolile se pot înscrie la adresa tinerii.dezbat@medu.edu.ro. Etapa regională va avea loc în perioada 18-19 mai, iar etapa finală, susţinută în judeţul Alba, va avea loc în perioada 14-15 septembrie. Concursul naţional „Tinerii Dezbat” are drept scop conştientizarea de către tineri a valorilor cetăţeniei democratice prin înţelegerea informată a realităţilor sociale, dezbaterea argumentată şi exersarea atitudinii tolerante şi deschise faţă de diferenţele sociale, etnice, economice, de sănătate, gen etc, care pot constitui bariere în comunicare. „La competiţiile de debate se ia în discuţie o problemă a comunităţii pe care tinerii trebuie să o dezbată din toate punctele de vedere. La precedentul concurs s-a vorbit despre beneficiile şi dezvantajele noii legi a educaţiei, dar se poate vorbi despre orice. La nivelul Focşaniului sînt patru cluburi de debate şi anume cel de la Cuza, Unirea, Pedagogic şi Liceul 1”, ne-a spus profesorara Teodora Bentz, coordonatorul clubului de dezbateri de la Colegiul Naţional „Al. I. Cuza”. Ministerul Educaţiei împreună cu Asociaţia Română de Dezbateri, Oratorie şi Retorică, Agenţia de Dezvoltare Comunitară „Împreună”, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret, Departamentul pentru Relaţii Interetnice şi Reprezentanţa UNICEF în România sînt printre organizatorii principali ai competiţiei. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.