Educație

Curs de povestiri digitale la bibliotecă

Sorin Tudose
15 mar 2012 1704 vizualizări
Vîrstnicii oraşului vor povesti Focşaniul de epocă

Biblioteca Judeţeană organizează începînd de luni, 19 martie, “Altfel de Poveşti”. Digi Tales (Poveşti Digitale) este un proiect ce încearcă să ofere o altă dimensiune şi culoare artei de a spune poveşti şi care combină textul cu imagini, muzică, film, voce pentru a pune în valoare diferite experienţe de viaţă, situaţii şi perspective. Aşadar, 16 pensionari, în două serii de cîte o săptămănă, vor participa la Cursul gratuit de „Altfel de Poveşti - Digi Tales” oferit de Centrul de Formare al Bibliotecii Judeţene. Timp de 3 ore pe zi, în perioada 19 – 30 martie 2012, sub îndrumarea trainerului bibliotecar Margareta Tătăruş, aceştia vor îmbina arta de a povesti cu instrumentele digitale şi multimedia alături de softwareul specific creării de filme, pentru a crea poveşti digitale. Competenţele bibliotecarului trainer au fost dobîndite în urma unui curs de formare profesională Extending Creative Practices dintr-o iniţiativă Grundtvig pentru Life Long Learning în cadrul Colegiului Goldsmith din Londra, Marea Britanie, cu sprijinul Fundaţiei IREX Bucureşti. Acest curs gratuit oferit de Biblioteca Judeţeană este, alături de alte proiecte şi evenimente, un mod fericit de a marca Anul 2012 – ca An European al Îmbătrînirii Active şi al Solidarităţii între Generaţii. „Minuni spuse sau nespuse, clipe trăite cu intensitate, comori ale sufletului păstrate pînă acum vor ieşi la iveală prin poveştile digitale de viaţă create. Vor fi apoi împărtăşite cu lumea întreagă prin intermediul internetului, contribuind împreună la valorizarea istoriei orale şi imaginaţiei creatoare a comunităţii vrîncene”, a declarat Margareta Tătăruş, coordonatorul proiectului. Mai precis, este vorba de istoria Focşaniului povestită de cei care au prins oraşul cu farmecul lui de odinioară, astfel încît lucruri uitate sau nespuse din istoria oraşului să fie scoase la lumină şi împărtăşite cu toţi cei interesaţi. În acest sens, www.focsaniulvechi.ro este partener în proiect. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.