Educație

40 de cadre didactice vor schimba unitatea şcolară

Sorin Tudose
15 mar 2012 1935 vizualizări
Aproape toţi cei prezenţi au reuşit să obţină o catedră pentru anul viitor

Ieri a avut loc la Inspectarul Şcolar Judeţean o şedinţă publică privind restrîngerea de activitate a 43 de cadre didactice din judeţ care din varii motive nu mai puteau să predea la şcolile unde activează în prezent. Nu mai puţin de 40 de profesori şi-au rezolvat problema în timpul şedinţei privind restrîngerea de activitate urmînd ca şi cei trei profesori care au rămas “pe dinafară” să fie într-un fel păstraţi în sistem. Pentru anul şcolar 2012-2013 cadrul didactic Tatiana Bănică va merge de la Şcoala “Ştefan cel Mare” Focşani la Şcoala Nr. 3. De asemenea, Oana Bouroş va ajunge anul viitor la Grădiniţa nr. 17, Maria Tatu la Grădiniţa nr. 8. Unul dintre profesori ar fi vrut să ajungă să predea la Odobeşti, dar în cele din urmă va preda la Suraia. Pentru a trece din mediul rural în mediul urban, doritorii trebuie să fi obţinut cel puţin nota 7 la concursul naţional de titularizare, potrivit lui Stan Rogoz, inspector general adjunct care îi ţine locul şi lui Iordache Bostan, pînă ce Ministerul Educaţiei va decide pe cine va pune în funcţia de conducere a Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ). “Spre deosebire de ultima şedinţă de acest fel au fost puţini profesori care nu au obţinut încă o catedră. Fiecare profesor a fost transferat în funcţia de opţiunea lui atît timp cît au fost locuri. Oricum, se va găsi loc şi pentru cei care nu au reuşit acum să se transfere”, a declarat Stan Rogoz. Orele pe care nu le vor mai preda cei 40 de profesori în urma plecării acestora în alte unităţi de învăţămînt vor fi redistribuite de directori celorlalţi profesori. Orele respective vor suplimentare şi remunerate ca atare. Dacă unele dintre cadrele didactice au fost reţinute în a-şi manifesta bucuria cu privire la noul post obţinut, au fost şi altele care s-au bucurat sincer de reuşită, mai ales dacă au reuşit să facă pasul de la rural la urban. Deciziiile de transfer vor fi eliberate săptămîna viitoare, pe 22 martie. (Sorin TUDOSE)


 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.