Educație

15 martie - Ziua Mondială a protecţiei consumatorilor

Sorin Tudose
13 mar 2012 1862 vizualizări
Ziua Mondială a protecţiei consumatorilor se sărbătoreşte an de an, încă din 1962 atunci cînd John Fitzgerald Kennedy, preşedintele Statelor Unite ale Americii, rostea către Congres un mesaj legat de drepturile consumatorilor, susţinînd existenţa a patru drepturi fundamentale ale acestora

Mai precis, este vorba de dreptul la securitate, la informare, dreptul de a fi ascultat şi de a alege produse şi servicii. Protecţia Consumatorilor a fost înfiinţată în Romania avînd în titulatură aceste cuvinte abia la începutul anilor 1990. De altfel, Ordonanţa 21/1992, deşi i s-au adus completări, este considerată piatra de hotar a acestei instituţii. Prevederea legislativă asigură dreptul la protecţia vieţii, a sănătăţii, a securităţii, dreptul la protecţia intereselor economice, dreptul la informare, la educare, dreptul de acces neîngrădit la pieţele de produse şi servicii, dreptul la despăgubire, dreptul la reprezentare. La nivel local, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Vrancea va organiza, cel mai probabil, acţiuni de informare în diverse puncte strategice, aşa cum face an de an. (S. T.)






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.