Educație

Restrîngere de activitate pentru 43 de cadre didactice

Sorin Tudose
13 mar 2012 1855 vizualizări
Mîine, de la ora 9.00, va avea loc la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea o şedinţă publică privind analizarea cererilor de restrîngere de activitate la care vor participa 43 de cadre didactice


 “Vor participa profesorii care din varii motive în cursul anului şcolar 2012-2013 vor avea mai puţin de nouă ore pe săptămînă. Noi sperăm să fie bine pentru toţi cei care participă, să aibă fiecare un post în anul şcolar viitor. În cazul în care vor fi profesori care vor dori la aceeaşi unitate de învăţămînt şi nu vor fi locuri suficiente se va acorda postul celui cu un punctaj mai bun, depinde de dosarul fiecăruia”, a declarat Stan Rogoz, inspector general adjunct. Acesta mai spune că şedinţa este publică pentru o transparenţă cît mai mare, iar rezultatele nu pot fi contestate. Norma didactică este de 18 ore pe săptămînă, iar profesorii care nu fac măcar jumătate din această normă sînt supuşi restrîngerii activităţii. Potrivit Legii Educaţiei, restrîngerea activităţii are loc în situaţia în care postul/norma didactică nu se încadrează în sistemul de normare privind efectivele de preşcolari şi elevi prevăzute de lege. De asemenea, acest lucru se întîmplă în situaţia în care se constată diminuarea numărului de ore sub nivelul unei jumătăţi de normă fără posibilitate de completare în aceeaşi unitate sau într-o unitate de învăţămînt apropiată. Rogoz spune că cele 43 de cadre didactice participante provin din tot judeţul şi nu neapărat doar din mediul rural. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.