Educație

Mustea şi ambasadorul Gitenstein, despre reţelele de informaţii

Iulia Crețu
8 mar 2012 1116 vizualizări
Ministrul Comunicaţiilor, Răzvan Mustea Şerban, a participat la începutul acestei săptămîni la conferinţa “Cyber Security”, organizată de Serviciul Comercial al Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Romania şi Cisco Romania.

La evenimentul organizat în Aula Bibliotecii Centrale Universitare din Capitală a participat şi ambasadorul SUA, Mark Gitenstein. “Rolul principal al guvernelor este de a crea un mediu sigur pentru cei care aleg să beneficieze de noile tehnologii şi servicii, precum şi de a furniza servicii electronice sigure pentru populaţie. De aceea, în momentul creării unui sistem electronic, pe lîngă funcţionalitate, accentul principal trebuie pus şi pe securitatea acestuia. Vremea hîrtiei şi creionului a trecut; trăim acum în era computerelor, a autostrăzilor digitale şi a informaţiei distribuite în timp real. Protejarea spaţiului cibernetic nu este o sarcină uşoară. Autorităţile trebuie să identifice modul ideal de a proteja utilizatorii de Internet, fără a interfera cu viaţa privată sau deciziile personale ale acestora”, se arată într-un comunicat de presă al lui Mustea. Ministerul Comunicaţiilor a înfiinţat CERT-RO, o structură de apărare împotriva incidentelor cibernetice. Anul trecut, potrivit informărilor oficiale, s-a înregistrat o creştere a vulnerabilităţilor posibile la nivelul reţelelor, determinată de evoluţia tehnologiei şi de creşterea numărului de dispozitive conectate la internet. (I. CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.