Educație

Profesorii condamnaţi pentru şpagă contestă hotărîrile

Gabriel Sava
6 mar 2012 2218 vizualizări
Doi dintre ei au contestat în apel sentinţa din septembrie a Tribunalului Vrancea Procesul de la Galaţi a celor trei profesori vrînceni care au recunoscut că au primit bani în schimbul notelor de 10 la sesiunea din 2008 a examenului de Bacaluareat a continuat cu o nouă amînare

Judecătorii au dat un nou termen pentru data de 12 martie. Constantin Constantinescu şi Daniela Diaconu au contestat sentinţa primită la Tribunalul Vrancea, unde cauza a fost de altfel şi disjunsă.  Constantin Constantinescu, profesor de istorie la Liceul Teoretic Emil Botta Adjud, Adriana Daniela Diaconu şi Nelu Botez, în calitate de profesori la aceeaşi unitate, au fost condamnaţi pentru fapte de corupţie reţinute în sarcina lor cu ocazia derulării examenului naţional de bacalaureat din 2008. Constantinescu ar trebui să execute o pedeapsă de trei ani, în timp ce Diaconu şi Botez au primit o condamnare cu suspendare de doi ani, respectiv de doi ani şi şase luni. Conform procurorilor, în 2008, „în perioada desfăşurării examenului de bacalaureat respectiv, inculpata Alexandrescu Anca Sonia, în calitate de profesor examinator la Centrul de examen Liceul Teoretic „Emil Botta“ din Adjud la disciplina limba franceză, a pretins şi primit prin intermediul inculpatului Constantinescu Constantin (profesor de istorie la acelaşi centru de examen) sume de bani pentru ca un număr de 15 candidaţi (denunţători în cauză) să promoveze examenul de bacalaureat sau să primească note mari. La rândul său, Constantinescu Constantin a pretins şi primit suma totală de 3.150 lei de la candidaţii respectivi şi de la inculpaţii Botez Nelu şi Diaconu Adriana Daniela (profesori de sport, respectiv informatică la Liceul Teoretic „Emil Botta”). În acest circuit, Constantinescu Constantin a remis inculpatei Alexandrescu Anca Sonia 1.950 lei, a reţinut pentru sine 500 de lei, iar Botez Nelu şi-a însuşit suma de 700 lei”, se indică în materialul de urmărire penală întocmit de DNA. (Gabriel SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.