Educație

Splendid concert de muzică medievală pe scena Ateneului

Sorin Tudose
4 mar 2012 1414 vizualizări
întregul spectacol a stat sub semnul ineditului

Circa 200 de persoane au luat parte ieri seară în sala Ateneului Popular la un extraordinar concert de muzică medievală susţinut de grupul Truverii. “Colindînd prin Europa” este numele spectacolului care a reuşit să surprindă într-un mod cît se poate de plăcut audienţa. Cu o serie de instrumente în mare măsură necunoscute publicului larg, o vestimentaţie specifică evului mediu şi nişte cîntece care au întors în timp publicul, grupul Truverii a reuşit să aducă bucuria pe chipurile celor prezenţi. Artiştii au interpretat cîntece din ţări precum Italia, Suedia, Franţa şi Anglia vechi de sute de ani şi chiar de peste o jumătate de mileniu. La un moment dat, unul dintre interpreţi a coborît de pe scenă cîntînd chiar lîngă public după care a invitat pe scenă, la dans, mai multe doamne. Concertul a reprezentat o gură de aer proaspăt pentru cei care ştiu să guste şi alte genuri de muzică, cu atît mai mult cu cît sînt inedite. Spectacolul a fost organizat de Asociaţia Potpourri, Ateneul Popular “Mr. Gh. Pastia” şi Centrul Regional pentru Inovare Culturală Focşani, dar marele merit îl are bibliotecarul Ana Maria Cătănoiu, care de cînd i-a văzut prima dată pe Truverii cîntînd şi-a dorit să îi aducă în oraşul nostru. La finele concertului, în urma ropotelor de aplauze, grupul a reluat încă vreo trei melodii la cererea publicului. Mai rar astfel de concerte pe la noi! (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
vali, acum 4428 zile, 16 ore, 1 minut, 30 secunde
A fost ceva de vis pentru acest oras care se va transforma incet si sigur , datorita lipsei activitatii culturale si economice , intr-un oras parasit ca pe VALEA JIULUI.Extraordinar.Felicitari citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.