Educație

Proiect naţional de educaţie cinematografică

Sorin Tudose
1 mar 2012 1614 vizualizări
Proiectul se desfăşoară în 14 oraşe ale ţării printre care şi Focşani

Focşaniul va avea parte în cursul acestui an de un proiect naţional de educaţie socială şi cinematografică destinat liceenilor. Cinema-Edu este un proiect ce se va desfăşura pe tot parcursul anului fiind urmat de discuţii pe teme sociale moderate de traineri şi invitaţi speciali. În plus, pe site http://cinema-edu.ro se pot cîştiga premii, pot fi descărcate materiale gratuite şi există şi o comunitate de prieteni ai filmelor din zeci de licee. „Se spune că o felie de pîine cu unt cade întotdeauna cu untul în sus. Se mai spune că o imagine face cît o mie de cuvinte. Se spun multe lucruri, dar şi mai multe rămîn nespuse. Cinema-Edu este un proiect care spune şi te lasă şi pe tine să spui. Mai exact, este primul proiect de educaţie socială şi cinematografică apărut în România, special conceput pentru liceeni şi deschis profesorilor. Şi mai exact de atît, Cinema-Edu constă în organizarea de proiecţii a unor filme ce te fac să gîndeşti, cu mesaje ceva mai elaborate, nu cu vampiri sclipicioşi la petreceri studenţeşti ce se transformă în camioane. La finalul proiecţiilor au loc discuţii pe teme sociale între elevii din public şi invitaţi speciali”, se arată în descrierea proiectului. Programul de desfăşurare încă nu a fost publicat urmînd să fie public cît de curînd. Focşaniul se află pe lista celor 14 oraşe din ţară vizate de acest proiect inedit. Organizatorul acestui proiect este Asociaţia Culturală Macondo de numele căreia se leagă printre altele lansarea şi exploatarea Noului Cinematograf al Regizorului Român (NCRR), membru al reţelei Europa Cinemas. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
florin, acum 4410 zile, 1 ora, 49 minute, 44 secunde
foarte tare!........ proiect de educatie cinematografica in singurul oras din tara fara cinematograf!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.