Educație

VIDEO!!! Liderii confederaţiilor sindicale vrîncene au ieşti în stradă

Sorin Tudose
29 feb 2012 1768 vizualizări
Deşi s-au aşteptat la un protest de amploare au venit doar 30 de protestatari

Ieri, confederaţiile sindicale Cartel Alfa şi Blocul Naţional Sindical (BNS) şi-au adus oamenii în stradă pentru a protesta împotriva măsurilor impuse de guvern, mai ales că ieri a fost Ziua Europeană de acţiune împotriva austerităţii. Numai că din cei 100 aşteptaţi nu au venit decît vreo 30. Printre ei lideri de sindicat de pe la primările din judeţ, neumulţumiți de viaţa grea pe care o duc funcţionarii publici, după ce le-au fost tăiate salariile. "Noi protestăm în faţa Prefecturii pentru faptul că nivelul de trai al angajaţilor din primării şi al tuturor cetăţenilor din ţară este foarte scăzut. La ora actuală din cauza cheltuielilor mari şi a salariilor foarte mici pe care le avem nu mai putem face faţă vieţii de zi cu zi. Dorim din partea guvernanţilor noştri măsuri care să ducă la ridicarea nivelului de trai, spre o mai bună organizare să se vadă clar spre ce ne îndreptăm. Nu se vede nimic la orizont, nu ştim unde o să ne ducem", ne-a spus Pavel Dragu, liderul de sindicat de la Primăria Mărăşeşti. Printre cei veniţi în Piaţa Unirii, în intervalul orar 14.00-16.00, s-a aflat şi liderul BNS Vrancea, Dumitru Adam. "(n.r Ieri) Astăzi este Ziua de luptă împotriva austerităţii şi nedreptăţilor sociale din U.E. Fiind afiliaţi la marile confederaţii sindicale europene, încercăm în felul nostru să marcăm această zi. Nemulţumirile noastre sînt legate şi de cadrul legislativ, problemele economice, de perspectiva şomajului. Ne solidarizăm cu acţiunile europene împotriva austerităţii", ne-a spus Dumitru Adam. Şi Emil Răvoiu, liderul de la Cartel Alfa, a fost în stradă. "M-am aşteptat să vină 100 de oameni , dar au venit puţini. Noi am hotărît să ne alăturăm protestelor din toată Europa. Nu sîntem de acord cu acest tratat de responsabilitate bugetară. Această disciplină bugetară care stabileşte un plafon de 3% din PIB s-ar dori introdusă şi în Constituţia Romaniei. Ar fi rău, investiţiile vor fi "0" dacă ajungem la acest prag. Vor fi tăiate salarii, pensii, vor fi făcute disponibilizări. Alte revendicări ar fi păstrarea locurilor de muncă. Vrem deasemeni creşterea salariului minim", ne-a spus Emil Răvoiu. Pe 29 februarie 2012 este marcată Ziua europeană de acţiune împotriva austerităţii. Sute de mii de lucrători din 27 de state europene au organizat proteste de stradă ca parte a unei campanii iniţiate de Confederaţia Europeană a Sindicatelor. Manifestările s-au derulat sub sloganul ”Ajunge. Există alternative la austeritate – Justiţie şi protecţie socială”. Protestele precedă reuniunea Consiliului European programată să aibă loc în zilele de 1 şi 2 martie. (Aurelian IVAN)

Pe platforma webtv a ZdV puteţi vedea imagini cu mitingul din Piaţa Unirii


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.