Educație

Elevii vor recupera materia pierdută de luni pînă sîmbătă

Sorin Tudose
29 feb 2012 2133 vizualizări
şefii Inspectoratului Şcolar spun că recuperarea materiei a fost lăsată la latitudinea şcolilor, care a consultat şi părinţii u este exclus să fie sacrificată vacanţa de primăvară a copiilor

Şcolile din judeţ au hotărît modul în care vor recupera materia pierdută în cele două săptămîni de iarnă grea. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) spun că 10 unităţi de învăţămînt au optat pentru recuperări cu orar special, alte 30 au optat atît pentru orar special cît şi recuperare intensivă pînă la finele anului, iar restul de 88 de unităţi de învăţămînt au optat doar pentru recuperare intensivă. “Fiecare şcoală a stabilit modul în care se fac recuperările. Dacă Ministerul nu s-a băgat peste decizia lor, nici noi nu o vom face”, a declarat Iordache Bostan, şeful IŞJ. Acesta a mai precizat că în nici un caz nu se va recupera materia în programul naţional “Şcoala altfel” şi nici în prima săptămîna din vacanţa de primăvară, aşa cum au solicitat mai multe şcoli. “«Şcoala altfel» trebuie să fie… altfel, deci nu se va recupera materia în această perioadă. De asemenea, nici în vreo săptămînă de vacanţă pentru că e dreptul copiilor să aibă o perioadă de odihnă. Dacă s-ar da vreun ordin de ministru să se ia o săptămînă din vacanţa elevilor, ne-ar sări în cap copiii şi părinţii”, a mai adăugat Bostan. Unii dintre elevi vor fi nevoiţi să vină sîmbata la şcoală, iar şeful IŞJ dă asigurări că şi în aceste zile recuperarea se va face corect şi nu de mîntuială. „Noi am optat atît pentru recuperarea intensivă pînă la finele anului cît şi pentru recuperarea cu orar special. Privind recuperarea cu orar special aceasta se va face atît sîmbăta cît şi în continuarea orelor de curs obişnuite. Decizia recuperării a fost luată de comun acord cu elevii”, a declarat Alina Maiereanu, directoare la Colegiul Naţional “Al. Ioan Cuza”. Inspectorii şcolari se vor asigura de modul în care această recuperare se va face. (S. TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.