Educație

Info umanitar: Acţiune umanitară realizată de unirişti

Ziarul de Vrancea
26 feb 2012 1885 vizualizări
Consiliul Şcolar al Elevilor din cadrul Colegiului Naţional „Unirea” Focşani a organizat în luna februarie o campanie umanitară pentru ajutorarea celor afectaţi de iarna grea.

Astfel, începînd de luni, 13 februarie, atît elevii cît şi cadrele didactice ale colegiului s-au mobilizat, răspunzînd unui apel lansat pe reţelele de socializare, în vederea strîngerii de donaţii pentru o cauză nobilă. Voluntarii au contribuit, în funcţie de posibilităţi, la strîngerea de alimente şi bani. Acţiunea a continuat şi în primele zile de şcoală după ce aceasta a fost redeschisă cînd vremea s-a mai temperat. Pe 24 februarie 2012, banii şi alimentele neperisabile colectate au fost donate filialei de Cruce Roşie Vrancea, pentru a ajunge mai departe la sinistraţi. (S. T.)

Lemne de foc de la Partidul Poporului

35 de persoane în vîrstă şi greu deplasabile din satul Codreşti, comuna Ciorăşti, au primit în acest week-end ajutoare umanitare din partea Partidului Poporului Vrancea. Au fost distribuite alimente şi 20 metri steri lemne de foc prin ajutorul filialei PP-DD Bistriţa Năsăud. În altă ordine de idei, echipa Partidului Poporului Vrancea s-a completat, zilele trecute, prin reconfirmarea lui Aurel Bîcu ca preşedinte la organizaţia municipală. “La ora aceasta în Vrancea PP-DD are organizaţii în 60 de localităţi, iar constituirea acestora va continua pînă cînd vor fi acoperite toate localităţile”, transmit cei de la PP-DD Vrancea. (I. C.)

Ajutoare de la Federaţia Comunităţilor Evreieşti

Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România, în parteneriat cu American Jewish Joint Distribution Committee, Inc.- J.D.C, s-a alăturat campaniei de solidaritate cu cei afectaţi de ninsorile abundente din această iarnă. Astfel, la finele săptămînii trecute, prin Comunitatea Evreilor din Focşani, s-au distribuit 500 kg carne de pui, 250 bucăţi pîine tradiţională, pături, lenjerie, echipamente medicale, produse sanitare şi de igienă personală, îmbrăcăminte, jucării, alte produse, către 250 de persoane aflate în dificultate, din Odobeşti, Jariştea, Vărsătura şi Pădureni. Acţiunea a făcut parte din campania iniţiată şi gestionată de Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România şi J.D.C, prin angajaţii şi voluntarii Federaţiei: „Îţi pasă? Implică-te! Fii responsabil!” şi promovează voluntariatul, ca o componentă fundamentală a societăţii civile, ca factor de schimbare în bine a vieţii tuturor. (I. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.