Educație

Club de engleză gratuit pentru adulţi

Sorin Tudose
24 feb 2012 2205 vizualizări
Clubul este destinat adulţilor care au ceva cunoştinţe de engleză

Pentru a continua tradiţia cluburilor de limbi străine, atît de solicitate de comunitate, Centrul de Limbi Străine al Bibliotecii Judeţene Vrancea a iniţiat un Club pilot de conversaţie engleză pentru adulţi, nivel intermediar şi avansat, coordonat de un voluntar american la Corpul Păcii, Stephen Hallstrom, şi bibliotecara Anamaria Cătănoiu. Clubul aduce un plus de noutate şi originalitate prin faptul că se adresează de această dată educaţiei adulţilor (lifelong learning – învăţare pe tot parcursul vieţii), o categorie de vîrstă cu nevoi reale de comunicare în limba engleză dar cu puţină experienţă în conversaţie. De asemenea, un alt element de noutate este formula de lucru, grupul pilot selectat fiind format doar din 5-6 adulţi din diverse categorii socio-profesionale, cu vîrste cuprinse între 30 şi 55 ani. Metoda de lucru se bazează pe conversaţie liberă, pe diverse teme şi urmăreşte dezvoltarea abilităţilor de conversaţie, depăşirea tracului lingvistic şi al exprimării, dar şi socializarea, coeziunea şi lucrul în echipă. Instrumentele de lucru sînt documentele din fondul de referinţă al Centrului de Limbi Străine. „Clubul a fost iniţiat în urma numeroaselor solicitări din partea comunităţii, care a apreciat activităţile similare desfăşurate în trecut la Centrul de Limbi Străine. Cu ajutorul lui Stephen acest club este acum posibil şi este conceput pentru a se încadra în axa prioritară de acţiune a Uniunii Europene – Educaţia Adulţilor, învăţare pe tot parcursul vieţii”, a declarat Anamaria Cătănoiu, coordonatorul Centrului de Limbi Străine. Clubul este gratuit, se întruneşte săptămînal, în ziua de marţi, la sediul centrului de limbi străine al bibliotecii din strada Mr. Gh. Sava, nr.4. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
bunicuta66, acum 4443 zile, 3 ore, 46 minute, 42 secunde
Multumesc frumos pentru informatie! Este deosebit de interesant cu atat mai mult cu cat este gratuit si se adreseaza adultilor care au mai putin acces la informatie. Va asteptam sa ne tineti la citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.