Educație

Electricianul acuzat de mită pledează nevinovat

Gabriel Sava
22 feb 2012 2579 vizualizări
Acesta este acuzat că a solicitat şpagă pentru a da un contor înapoi cu 10.000 kwh

Angajat în cadrul Sucursalei de Distribuţie a Energiei Electrice Focşani, Ion Talabă, a fost prezent ieri pentru a doua oară în faţa instanţei, fiind acuzat de comiterea infracţiunii de luare de mită. Electricianul a fost trimis în judecată la finalul anului trecut, fiind acuzat că a cerut spagă, pe cînd se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu. Fapta s-a produs pe 31 octombrie, cînd ofiţerii de la Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) Vrancea şi procurorul specializat pe cauze de corupţie, au organizat flagrantul. Talabă a fost prins după ce a luat mită de 1.000 lei, din cei 300 euro pe care îi solicitase de la Mihai S., din Focşani, pentru a da înapoi un contor pentru măsurarea consumului de energie defect. Dispozitivul se afla montat în casa mamei denunţătorului iar la un moment dat, a indicat o valoare de 15.000 kwh, faţă de 5000 kwh, aşa cum ar fi fost normal. Ion Talabă a declarat ieri în faţa judecătorilor că suma respectivă nu constituia mită, ci contravaloarea unei lucrări pe care urma să o execute la instalaţia electrică, după ce discutase în prealabil cu denunţătorul. Acesta a respins varianta că ar fi discutat să dea înapoi contorul, motivînd  că nici nu ar fi avut cum să facă acest lucru. Poliţiştii de la DGA spun însă că, deşi ar fi trebuit doar să preia contorul defect şi să încheie un proces verbal de constatare în acest sens, electricianul a pretins suma de 300 lei drept mită pentru ca beneficiarul să nu plătească diferenţa de 10.000 kwh înregistrată în mod eronat de dispozitivul de măsurare. Următorul termen în dosar a fost stabilit pentru 21 martie. (Gabriel SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
labaru, acum 4437 zile, 20 ore, 30 minute, 22 secunde
Pai sigur nea Laba asta nu stie de unde si-a facut ditamai viloiu de zeci de ani ia spaga si-i imparte cu sefii care-l protejeaza si nici acum cand este judecat nu i s-a schimbat locul de munca nici citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.