Educație

Miercurea cenuşii

Valentin Muscă
21 feb 2012 7907 vizualizări
Simbol al pocăinţei şi semn al începutului Postului Paştelui la creştinii romano-catolici, Miercurea Cenuşii reprezintă un moment deosebit în viaţa duhovnicească a credincioşilor.

Este clipa în care se încheie Carnavalul din seara Marţii Grase şi debutează Postul Mare, o perioadă de pregătire spirituală pentru întîmpinarea lui Hristos în noaptea Învierii. Moştenit din Vechiul Testament, obiceiul penitenţei prin punerea de cenusă pe cap sau pe frunte înseamnă recunoaşterea din partea penitentului a stării sale de slăbiciune şi promisiunea că pe parcursul celor 40 de zile starea acestuia va fi îmbunătăţită spiritual. Cu Miercurea Cenuşii, biserica îşi schimbă veştmintele şi întreaga comunitate intră în pregătire pentru primirea luminii Învierii. Cei care doresc să participe la acest ritual purificator pot merge la bisericile catolice din judeţ unde de Miercurea Cenuşii are lor o celebrare liturgică particulară, amintindu-ne că a venit momentul să ne pregătim pentru Postul cel Mare. (V. MUSCĂ)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
viorel iancu, acum 4444 zile, 3 ore, 29 minute, 34 secunde
Crestinismul este o mare parte a religiei. Este bine sa stim ce se intampla si cum trebuie sa se intample si in alte comunitati. Punerea cenusii pe cap este o pocainta. Este in acelasi timp apropierea citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.