Educație

Zăpada de pe şcoli şi clasa pregătitoare, priorităţi la IŞJ

Silvia Vrînceanu Nichita
21 feb 2012 3078 vizualizări
De ieri se învaţă în toate şcolile din judeţ, Inspectoratul Şcolar a început inspecţiile, iar ministerul lucrează la repartizarea preşcolarilor în clasele pregătitoare

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean a atras atenţia directorilor de şcoli să ia măsuri astfel încît elevii să nu fie expuşi căderilor de zăpadă de pe acoperişurile unităţilor de învăţămînt. În ultimele zile, acoperişurile mai multor şcoli din ţară au cedat sub greutatea zăpezii, o elevă de 12 ani din Slatina fiind rănită de o bucată mare de zăpadă. Specialiştii avertizează că asemenea incidente se pot repeta odată cu încălzirea vremii, motiv pentru care conducerea IŞJ Vrancea a cerut directorilor de şcoli să împrejmuiască zonele periculoase, aşa cum s-a întîmplat de ieri şi la sala de sport a Colegiului Tehnic „Gh. Asachi” din Focşani. Cursurile s-au reluat de ieri în toate şcolile din judeţ, însă inspectorii le-au cerut directorilor să fie cu băgare de seamă şi să pună pe primul loc siguranţa elevilor. „Zăpada de pe acoperişuri ne pune într-adevăr probleme şi le-am cerut directorilor să ia măsuri şi să nu-i expună pe copii. S-a luat măsura să se izoleze zonele cu probleme, iar elevilor să le fie atrasă atenţia la primele ore de curs să fie precauţi. Sperăm să nu se întîmple ceva rău. Am trecut de valul periculos cu ninsorile şi sper să nu avem incidente”, ne-a declarat Iordache Bostan, inspector şcolar general. Oficialii IŞJ spun că şi aprovizionarea cu lapte şi corn s-a reluat în cele 420 de şcoli din judeţ, iar miocrobuzele şcolare au putut circula fără probleme, după ce luni unele n-au putut fi pornite sau au întîmpinat dificultăţi pe traseu. Mai mult, de ieri au început şi inspecţiile în şcoli, e drept în municipiul Focşani.

A început nebunia clasei pregătitoare


Principalul subiect pe agenda Inspectoratului Şcolar este pregătirea şcolilor pentru introducerea clasei pregătitoare. În urma recensămîntului realizat la nivelul judeţului, de anul şcolar viitor vom avea în jur de 130 de asemenea clase, în care vor învăţa 2.000 de copii. Înscrierile încep la data de 5 martie, cu copiii care vor studia în şcolile de circumscripţie, urmînd ca după 16 martie să fie primite dosarele celor care solicită înscrierea la o altă unitate şcolară, pe locurile rămase libere după repartizarea copiilor din circumscripţia şcolară a unităţii solicitate. Pînă atunci însă, potrivit calendarului întocmit de Ministerul Educaţiei, copiii, însoţiti de părinţi sau tutori, vor fi evaluaţi psihosomatic în perioada 20-29 februarie şi au nevoie de adeverinţe de la medicul de familie care să arate că sînt sănătoşi. Potrivit noii structuri a anului şcolar 2012-2013, copiii care au împlinit 6 ani se pot înscrie în clasa pregătitoare, iar cei care au 7 ani vor intra în clasa I. Informaţii despre înscrierea copiilor la şcoală se pot obţine de la numărul de telefon 0800.816.237, zilnic între orele 8.00 – 16.00. Inspectoratul Şcolar a anunţat că va avea o videoconferinţă cu ministerul pe această temă urmînd ca noutăţile să fie comunicate în cursul zilei de vineri. (S. VRÎNCEANU)

Orarul din şcoli rămîne neschimbat


Inspectoratul Şcolar a anunţat că dispoziţia premierului Mihai Răzvan Ungureanu de uniformizare a programului de lucru în instituţiile de stat vizează doar aparatul de lucru al IŞJ Vrancea, Casa Corpului Didactic, nu însă şi programul din şcoli. „Programul didactic din şcoli se desfăşoară ca şi pînă acum, conform orarelor stabilite pentru fiecare clasă la începutul anului şcolar”, a informat ministerul de resort. (Z. V.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.