Educație

Elevii din mediul rural, buni la mate-info

Camelia Stănilă
15 mai 2006 917 vizualizări
Banii pentru premii au fost strinsi de la profesori si inspectori

Aproape 90 de elevi de gimnaziu, din scolile din mediul rural, au participat simbata la concursul anual de matematica-informatica ce le este destinat. Evenimenul a avut loc la Colegiul National "Al.I. Cuza", fiind coordonat de inspectorii Daniela Sirghie si Emil Onea. Printre participanti s-au numarat scolile din Gugesti, Homocea, Dumitresti, Vintileasca, Suraia, Coroteni, Vidra, Lespezi, Rimniceni, Dumbraveni, Ploscuteni, Straoane si Vintileasca, unele fiind inscrise si cu mai multe echipaje. Inainte de concurs, elevii si profesorii insotitori au avut parte de o primire frumoasa din partea conducerii Colegiului Cuza. Ei au putut viziona un filmulet de prezentare al liceului, dar au si vizitat salile de clasa, mai ales ca unii dintre concurenti sint pe punctul de a se inscrie la liceu. Pentru profesori a fost pregatita si o demonstratie de lectie AEL. Apoi, elevii, grupati pe echipe, la clasele V-VI si VII- VIII, au avut de rezolvat atit probleme de matematica, cit si de informatica, o parte din proba fiind realizata pe calculator. La clasele V-VI, pe primul loc s-a situat Scoala Dumitresti, cu 162 de puncte, acestia obtinind si un premiu de 1 milion de lei vechi. Pe urmatoarele doua locuri s-au clasat Scoala Rimniceni (161 puncte) si Scoala Lespezi (144 de puncte), premiile fiind de 800 mii lei, respectiv 600 mii lei vechi. La clasele VI- VII, echipajul din Vidra a dovedit ca este cel mai bun, cu un rezultat final de 147 de puncte. Pe locul doi s-a situat Scoala Dumitresti, cu 140 de puncte, iar pe trei echipajul 1 de la Scoala Gugesti, cu 132 de puncte. Pe linga premiile in bani, copiii au primit si carti, din partea organizatorilor. De mentionat ca aceste culegeri de probleme, realizate de profesorul Cornel Savu, au fost donate pentru cistigatori de catre inspectorul general Danut Popoiu. De altfel, si banii pentru premii au fost strinsi de la

profesori si inspectori. Pentru a le face o bucurie in plus copiilor, inainte de festivitatea de premiere s-au realizat intilniri cu elevii de la Scoala "Duiliu Zamfirescu" si Colegiul Cuza, precum si vizite prin oras. Astfel, acestia au vizitat Teatrul, Muzeul de Stiintele Naturii, insa au fost scosi si la o pizza, de catre Marius Poll, directorul Colegiului "Al. I. Cuza".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.