Educație

Întîlnire între Consiliul Naţional al Elevilor şi MECTS

Sorin Tudose
5 feb 2012 1728 vizualizări
Reprezentanţii CNE vor să promoveze activităţile extraşcolare

Vinerea trecută, membrii Biroului Executiv al Consiliului Naţional al Elevilor au participat la întîlnirea de la Bucureşti cu reprezenanţii Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret, respectiv Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale. Reprezentanţii elevilor au prezentat strategia de dezvoltare organizaţională a Consiliului Naţional al Elevilor şi au explicat principalele fundamente pe care este construită strategia, precum şi elementele de noutate pe care aceasta le implică, astfel încît domeniul activităţilor extraşcolare şi nu numai să devină atractiv pentru tineri. Secretarul de stat pentru Învăţămîntul Preuniversitar, Oana Badea, alături de consilierul Ministrului, Romeo Moşoiu, şi-au exprimat deschiderea şi interesul faţă de iniţiativele Consiliului Naţional al Elevilor. Discuţiile dintre cei doi factori decizionali s-au concentrat în jurul programului naţional „Şcoala altfel” care urmează să se desfăşoare în perioada 2-6 aprilie. CNE va juca un rol definitoriu în organizarea şi desfăşurarea activităţilor din această săptămînă, astfel încît scopul proiectului, de a implementa educaţia non-formală în cea clasică, să fie atins. Întîlnirea de lucru cu Szel Lorincz, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, a avut ca scop continuarea parteneriatului educaţional între cele două instituţii, pentru implementarea de proiecte comune. “Consiliul Naţional al Elevilor – Factor al democratismului educaţional” este proiectul CNE pe care Autoritatea îl va sprijini. (S. TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.