Educație

Şcolile sînt închise din cauza nămeţilor cît casa

Iulia Crețu
5 feb 2012 3097 vizualizări
Decizia s-ar putea extinde pe parcursul întregii săptămîni dacă vremea se va înrăutăţi, după cum a spus inspectorul şcolar general Iordache Bostan

Din cauza vremii nefavorabile, la nivelul Inspectoratului Şcolar Vrancea s-a luat decizia ca astăzi să fie închise toate şcolile de pe raza judeţului. În multe comune stratul de zăpadă viscolită ajunge şi la trei metri, iar utilajele nu mai fac faţă. Mai mult decît atît, de aseară judeţul Vrancea a intrat sub avertizarea de cod portocaliu a meteorologilor. Codul va fi valabil pînă miercuri la ora 8 dimineaţa. Se anunţă o înrăutăţire accentuată a vremii, vor cădea cantităţi mari de zăpadă, iar vîntul va sufla cu putere spulberînd zăpada. O situaţie în care elevii nu vor putea ajunge la cursuri, nici măcar în oraşe. De altfel, la Focşani accesul spre unităţile de învăţămînt este în unele locuri imposibil pentru oamenii mari, să nu mai spunem pentru puştii de şcoală generală. În aceeaşi situaţie se află şi cadrele didactice, întrucît multe dintre acestea fac naveta. 1.164 de dascăli vrînceni fac naveta spre şcolile din judeţ, iar reţeaua publică de transport este de asemenea paralizată. Aşadar, toate cele peste 420 de unităţi de învăţămînt din Vrancea vor fi închise de astăzi, pentru o vacanţă pe timp nelimitat. "Toate cursurile au fost suspendate în judeţul Vrancea, nicio şcoală nu va fi deschisă mîine (astăzi- n.r.). Am luat decizia după o discuţie cu directorii de şcoli, dacă astăzi situaţia va fi la fel de serioasă, atunci vom lua în discuţie prelungirea închiderii unităţilor de învăţămînt. Luăm în calcul suspendarea cursurilor pe mai multe zile", ne-a declarat Iordache Bostan, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar. Şefii învăţămîntului îi sfătuiesc pe elevi să profite de această zi liberă pentru a citi sau pentru a-şi face temele. Zilele pierdute vor fi recuperate pe parcursului anului şcolar. (Aurelian IVAN)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.