Educație

Circa 5.400 de burse pentru elevii vrînceni

Sorin Tudose
2 feb 2012 1790 vizualizări
Cea mai mică bursă este cea de ajutor social, în valoare de 40 de lei, iar cea mai mare este cea de performanţă, de 55 de lei

Municipalitatea acordă nu mai puţin de 5.373 de burse pentru elevii de la cursurile cu frecvenţă din unităţile de învăţămînt preuniversitar de stat. Pentru semestrul II al anului şcolar 2011-2012 se acordă 39 de burse de performanţă, 1.668 burse de merit, 623 de burse de studiu şi 313 burse de ajutor social. Cele mai multe burse de performanţă au fost trecute în contul Colegiului Naţional “Al. Ioan Cuza” care a reuşit prin elevii săi să obţină 14 burse de acest fel, iar pe locul doi s-a clasat Colegiul Naţional “Unirea” cu 8 burse pentru elevii merituoşi. Dacă liceele “Cuza”, “Economic” şi “Unirea” au cele mai multe burse la toate cele patru categorii, în învăţămîntul gimnazial Şcoala nr. 2 “Ion Basgan”, Şcoala nr. 10 “Duiliu Zamfirescu” şi Şcoala nr. 9 “Ştefan cel Mare” au reuşit să obţină împreună pentru semestrul amintit mai sus nu mai puţin de 638 de burse. În ceea ce priveşte bursele aferente semestrului I al anului şcolar 2012-2013 cele mai multe burse de performanţă le-a obţinut Liceul cu Program Sportiv, zece la număr, iar cele mai multe burse de merit le-a obţinut “Unirea”, care a reuşit să totalizeze 270 de burse. De asemenea, cele mai multe burse de studiu se îndreaptă către Liceul Pedagogic “Spiru Haret”, în vreme ce Colegiul “Valeriu D. Cotea” va beneficia de cele mai multe burse de ajutor social, 150 mai precis. Cea mai mică bursă ca valoare este cea pentru ajutor social de 40 de lei. Valoarea bursei creşte gradual cu cîte 5 lei ajungînd pînă la 55 de lei pentru bursa de performanţă. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.