Educație

Iarna ţine copiii acasă. 18 şcoli din Vrancea sînt închise

Ziarul de Vrancea
31 ian 2012 1690 vizualizări
şcolile închise sînt în mediul rural,dar probleme cu căldura sînt şi în şcolile din oraşe u unele şcoli ar putea să fie închise mai multe zile din cauza viscolului şi a gerului

Nu mai puţin de 18 unităţi de învăţămînt au fost închise ieri din cauza vremii extrem de neprielnice, a gerului şi a viscolului. În special în zona de sud a judeţului au fost probleme cu vîntul puternic, care a spulberat zăpada pe carosabil, fapt ce adus la închiderea unor drumuri sau la blocaje în trafic. De asemenea, intensificările vîntului au făcut ca temperaturile să fie şi mai scăzute. Astfel, elevii din comuna Garoafa au rămas ieri acasă, aici fiind închise şase structuri şcolare. Şi la Vînători au fost suspendate cursurile la şase şcoli, iar în Obrejiţa la o şcoală. De asemenea, la Popeşti au fost închise două structuri aparţinînd de şcoala principală, în vreme ce la Tătăranu în trei astfel de structuri nu s-a mai predat pe întreg parcursul zilei de ieri. Din cauza viscolului şi a gerului “vacanţa” elevilor s-ar putea putea prelungi cel puţin pînă astăzi. “Sînt probleme atît cu agentul termic, pentru că unele centrale dau semne de oboseală, dar şi cu zăpada abundentă. Nu ne permitem să chemăm copiii la şcoală dacă nu le putem asigura condiţii bune. Am luat legătura cu directorii de şcoli şi le-am cerut să facă tot ce este necesar ca elevii să nu aibă de suferit de pe urma vremii. Avînd în vedere codul portocaliu de ger e posibil ca unele şcoli să fie închise mai multe zile urmînd ca orele să fie recuperate pe viitor”, a declarat Iordache Bostan, şeful învăţămîntului vrîncean. De la caz la caz, directorii de şcoli au hotărît să scurteze orele pentru ca elevii să plece mai repede acasă astfel încît aceştia să ajungă “pe lumină” acasă. “De regulă întîmpinăm probleme în şcolile mici, din zonele de munte sau greu accesibile, nu e ca în oraş”, a mai precizat Bostan. În ciuda acestei declaraţii, pe populara reţea de socializare Facebook sînt cadre didactice care se plîng că în clase profesorii şi elevii stau cu mănuşi şi fulare în timpul orelor de curs, din cauza frigului din şcoală. (Sorin TUDOSE)



Concursul Infoeducaţie devine internaţional


Concursul InfoEducaţie, 100% vrîncean, a devenit cel mai cunoscut concurs romanesc de Informatică din Europa. Ca urmare a finanţării Google, concursul va deveni din acest an unul internaţional, cu participarea a şase ţări europene, la a 19-a ediţie. De asemenea, în urma unui proiect depus la competiţia Google RISE, concursul Infoeducaţie a fost finanţat în 2011 cît şi anul acesta cu o sumă mai mare, în scopul internaţionalizării şi sporirii secţiunilor de concurs la „Roboţi” şi „Multimedia”. „Veţi vedea că Gălăciuc apare printre instituţiile educaţionale de prestigiu din Europa. Interesant de ştiut este că dacă veţi căuta în Wikipedia, veţi descoperi că la cuvîntul Gălăciuc apare locul în care se ţine un prestigios concurs de informatică. Peste circa o lună, veţi vedea site-ul concursului actualizat, cu un regulament nou şi cu versiune în engleză”, se arată într-o informare de presă transmisă de profesorul de informatică Emil Onea, coordonatorul concursului. (S. T.)


Dascălii pensionari nu îşi mai pot prelungi activitatea


Începînd cu anul şcolar 2012-2013 nu se va mai permite prelungirea activităţii cadrelor didactice pensionabile peste vîrsta medie de pensionare. Inspectorul de resurse umane Cristinel Ştiru, de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea, a precizat că pensionările se fac de obicei la sfîrşitul anului şcolar, dar şi în timpul anului, cu anumite condiţii. “Cadrul didactic respectiv trebuie să depună o cerere cu 30 de zile înainte de data pensionării. Dacă se organizează concurs şi nu se ocupă postul, cadrul didactic respectiv poate continua să predea la plata cu ora”, a declarat Cristinel Ştiru, în cadrul şedinţei cu directorii de săptămîna trecută. La IŞJ urmează să se afişeze postul vacant, înscrierea şi concursul avînd loc la şcoală. (M. B.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.