Educație

Autobuz cu elevi din Republica Moldova, înzăpezit la Focşani

Mihaela Beșleagă
27 ian 2012 1350 vizualizări
Joi seară, 18 elevi moldoveni, însoţiţi de profesori, au rămas blocaţi în autobuz în drum spre Buzău u copiii eu fost cazaţi la căminul de la Colegiul „Gh. Asachi”, iar ieri şi-au continuat drumul u vineri nu s-au făcut cursuri în zeci de şcoli şi grădiniţie din cauza drumurilor înzăpezite

O situaţie neprevăzută cauzată de viscol a fost blocarea între nămeţi a unui autobuz cu mai mulţi elevi moldoveni, la ieşirea din municipiul Focşani, joi seară. Cei 18 copii, însoţiţi de cinci cadre didactice, veneau de la Chişinău şi se îndreptau către Buzău, pentru o competiţie şcolară. Pentru că nu au mai putut merge mai departe din cauza troienelor de pe şosea, aceştia au fost preluaţi şi cazaţi joi noapte în căminul de la Colegiul Tehnic”Gh. Asachi” din Focşani, unde li s-a oferit şi o masă caldă. „Aseară (joi seară, n. r.), în jurul orei 18.00, ne-am confruntat cu o situaţie mai puţin plăcută. 18 elevi împreună cu cinci profesori din Republica Moldova, care se deplasau spre judeţul Buzău în cadrul unui proiect cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău, au fost înzăpeziţi la ieşirea din Focşani. I-am preluat imediat, au fost puşi în siguranţă şi aş vrea să îi mulţumesc doamnei director Mihaela Horeangă, care i-a cazat la căminul Colegiului „Gh. Asachi”, aici oferindu-li-se şi o cină caldă”, ne-a spus şeful şcolilor vrîncene, Iordache Bostan. În cursul zilei de ieri, elevii au părăsit căminul şi au continuat deplasarea către Buzău, după ce drumul european E 85 a fost deblocat. De asemenea, iarna cumplită din aceste zile a făcut ca zeci de elevi din mai multe şcoli din zona de munte a judeţului să nu meargă la şcoală nici ieri, pentru a doua zi, întrucît cursurile au fost suspendate din cauza drumurilor impracticabile. Astfel, la 10 şcoli cu personalitate juridică, incluzînd 40 de structuri şcolare, orele de curs nu s-au ţinut ieri din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, care au dus la întroienirea căilor de acces, făcînd imposibilă ajungerea la şcoală a elevilor şi a cadrelor didactice. Este vorba despre şcolile din Ciorăşti, Slobozia Ciorăşti, Gura Caliţei, Cîrligele, Bordeasca Veche, Reghiu, Jitia, Sihlea, Dumitreşti şi Poiana Cristei. Elevii vor reveni la cursuri atunci cînd vremea se va îmbuna. „Sperăm ca vremea să se îndrepte cît mai repede şi de luni să se reia cursurile în toate şcolile”, a declarat inspectorul general Iordache Bostan. De luni elevii vor înfrunta o nouă provocare a naturii: gerul tăios. (Mihaela BEŞLEAGĂ)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.