Educație

Programe internaţionale de instruire a bibliotecarilor

Sorin Tudose
26 ian 2012 1251 vizualizări
Bibliotecarul Margareta Tătăruş se va ocupa de instruirea altor bibliotecari în domeniul IT

Bibliotecarii din ţară sînt din nou sprijiniţi în a se dezvolta profesional.  „Click@platformă online de instruire pentru bibliotecari” este un proiect în derulare prin care este sprijinită dezvoltarea profesională a bibliotecarilor publici din România, în scopul oferirii unor servicii moderne, bazate pe IT, comunităţii deservite. Acest proiect beneficiază de un grant oferit de EIFL (Electronic Information for Libraries, Italia) şi Centrul Mortenson pentru Programe Internaţionale de Bibliotecă din Illinois SUA, ca urmare a participării a 15 bibliotecari şi manageri de biblioteci din România la Programul de Training pentru Lideri şi Inovatori, în perioada 17 martie – 17 aprilie 2011, la Urbana – Champaign, Illinois, SUA. Programul a primit o finanţare de 12.000 $ şi este realizat în colaborare cu Bibliotecile Judeţene din Argeş, Bacău, Galaţi, Iaşi şi Maramureş. Fiecare bibliotecă a primit 2.000 $ pentru a desfăşura activităţile incluse în proiect, în perioada septembrie 2011 – septembrie 2012, creînd în acest fel oportunităţi de dezvoltare profesională foarte accesibile pentru mulţi bibliotecari din judeţ. Aceste activităţi se vor desfăşura la fiecare bibliotecă judeţeană, sub coordonarea bibliotecarului care a participat la Programul de Training pentru Lideri şi Inovatori al Centrului Mortenson, SUA iar în cazul Bibliotecii Judeţene Vrancea este vorba despre bibliotecara Margareta Tătăruş, coordonatorul Secţiei pentru Copii şi Tineret. „Pentru Biblioteca noastră au fost achiziţionate o tabletă Samsung Galaxy şi 5 e-readere Kindle şi iRiver ce vor fi utilizate la instruirea bibliotecarilor publici din Vrancea. Pentru că în societatea actuală noile tehnologii se dezvoltă continuu şi sînt prezente în toate domeniile de activitate, ne dorim prin implementarea acestui proiect să oferim comunităţii un instrument indispensabil în formarea şi dezvoltarea sa continuă”, transmite Margareta Tătăruş, coordonator în cadrul programului. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.