Educație

Info-Educaţie

Sorin Tudose
24 ian 2012 1389 vizualizări
Şcoala „Ştefan cel Mare” a sărbătorit Mica Unire

Elevii de la Şcoala “Ştefan cel Mare” Focşani au participat în aceste zile la mai multe activităţi dedicate Unirii de la 1859, expoziţii de carte şi fotodocumente cu privire la istoria Focşaniului, dar şi o expoziţie de pictură. “Şcoala noastră se remarcă prin atenţia acordată evenimentelor istorice pe care elevii şi profesorii le aniversează întotdeauna cu respect şi emoţie. Este normal ca ziua de 24 Ianuarie să aibă un loc aparte în sufletele noastre de focşăneni. Ne străduim cu toţii să învăţăm tinerele generaţii ce înseamnă respectul faţă de trecutul nostru comun”, transmit cadrele didactice. (S. T.)

Hora Unirii în faţa statuii lui Cuza de la Mărăşeşti

Autorităţile locale din Mărăşeşti au organizat o manifestare omagială la statuia domnitorului Al. I. Cuza din oraş, sculptată de Theodor Vidali. La această acţiune au participat edili, veterani de război, elevi ai şcolilor din oraş şi simpli cetăţeni. S-au depus coroane de flori la statuia domnitorului de către Primărie, dar şi de unităţile şcolare, după care au fost recitate poezii patriotice. La final cei prezenţi s-au prins în Hora Unirii. (S. T.)

Expoziţie de carte la Adjud

La biblioteca publică din Adjud a avut loc ieri o expoziţie de carte intitulată „24 ianuarie 1859 – 153 de la Unirea Moldovei cu Ţara Romanească”. Elevii clasei a X-a H de la Liceul „Emil Botta” au prezentat referate despre personalitatea lui Al. I. Cuza şi despre importanţa Unirii. La final au participat la o expoziţie de carte realizată de bibliotecari. (S. T.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.