Educație

Info-Educaţie:Lipirea grădiniţelor de şcoli lasă directorii fără funcţie

Sorin Tudose
17 ian 2012 2217 vizualizări
Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean au hotărît pentru anul şcolar 2012-2013 lipirea mai multor grădiniţe de şcoli primare pentru a asigura buna funcţionare a clasei pregătitoare

Aşadar, Grădiniţa nr. 21 este structură în cadrul Şcolii Nr. 3, Grădiniţa Nr. 7 trece la Şcoala Nr. 10, Grădiniţele Nr. 4 şi Nr. 8 trec la Şcoala Nr. 2. Şcoala Nr. 7 are în structura ei şi Grădiniţa nr. 15, în vreme ce Şcoala Nr. 9 va prelua cele mai multe grădiniţe, şi anume 5, 6 şi 14. Clasa pregătitoare se va face în sediile grădiniţelor, dar va face parte din clasele primare, potrivit legislaţiei în vigoare. “Directorii de grădiniţe care au fost alipite şcolilor îşi vor termina mandatul la finele lunii august, după care directorul şcolii va coordona şi grădiniţa sau după caz grădiniţele pe care le are în subordine, urmînd ca şefii unităţilor de învăţămînt preşcolar să rămînă cadre didactice”, a precizat inspectorul şcolar general Iordache Bostan. (S. T.)


Directorii vin să îşi ia microbuzele


Directorii şcolilor din localităţile Bilieşti, Jitia, Cîmpuri şi Vidra vor trebui să se prezinte azi la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean, de la ora 9.30, împreună cu şoferii, pentru a prelua microbuzele pentru transportul copiilor. După ce maşinile vor ajunge la şcolile din comunele amintite mai sus acestea vor trebui să fie înregistrate cu datele unităţilor de învăţămînt şi nu ale primăriilor, aşa cum se făcea pînă acum. De asemenea, mai sînt şi alte unităţi şcolare care au nevoie de microbuze, dar momentan trebuie să mai aştepte. “Noi am vorbit cu cei de la minister şi le-am prezentat nevoile noastre. În prima parte a anului curent urmează ca Bucureştiul să trimită în judeţe încă o serie de microbuze şi rămîne de văzut dacă vom fi luaţi şi noi în calcul”, a declarat şeful IŞJ, Iordache Bostan. (S. T.)


Şcoala “Nicolae Iorga” îl omagiază pe Eminescu


Centrul de Documentare şi Informare al Şcolii „Nicolae Iorga” din Focşani găzduieşte în această săptămînă o serie de activităţi în cadrul proiectului „Dor de Eminescu”, sub coordonarea Catedrei de limba română. Cei 162 de ani de la naşterea poetului naţional constituie pentru elevii şcolii un bun prilej de a demonstra că posedă arta interpretării scenice a poeziei „Luceafărul”, a reprezentării plastice a operei eminesciene, că sînt în egală măsură exigenţi critici, dar şi foarte buni recitatori ai poeziei lui Eminescu. „Dincolo de toate, urmaşii, mai apropiaţi sau mai îndepărtaţi în timp ai lui Eminescu, au crescut în cultul artei inegalabilului înaintaş”, a declarat profesoara Liliana-Simona Niţu, iniţiatoarea proiectului. (S. T.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
securistul de serviciu@yahoo.com, acum 4479 zile, 11 ore, 14 minute, 45 secunde
se pare ca insusi prefectul hornea se ocupa de numiri de directori.nu numai muci in freza trasculescu....
elodia, acum 4479 zile, 14 ore, 31 minute, 34 secunde
bostan cum ai protapit un gunoi pe post de director la scoala zece?o fosta educatoare la carligele , care nici ea nu stie cum a ajuns profesor de romana , venirta de trei luni aici ?asa ti a cerut citeste integral
gradinita, acum 4479 zile, 16 ore, 17 minute, 19 secunde
Daca le-ati lipit pe gradinitele 7,15,8,de ce nu le lipiti pe toate,sau pe cele mici cum este Gradinita nr.2.Care directori nu au pile,se vede.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.