Educație

Numai patru-s norocoase!Bilieşti, Cîmpuri, Jitia şi Vidra vor primi microbuze şcolare

Sorin Tudose
16 ian 2012 2427 vizualizări
“Microbuzele au fost repartizate corect, fără se se ţină cont de culoarea politică”, a precizat Iordache Bostan u maşinile vor ajunge în scurt timp în cele patru localităţi

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Vrancea a înaintat către Ministerul Educaţiei o înştiinţare privind necesitatea unor microbuze şcolare la nivelul mai multor şcoli din judeţ, în condiţiile reorganizării reţelei şcolare. Ministerul a răspuns acestei necesităţi, iar la finele săptămînii trecute, în parcarea IŞJ Vrancea au fost aduse patru asemenea turisme. Microbuzele se află încă în incinta instituţiei, urmînd ca în scurtă vreme să ajungă în localităţile Jitia, Cîmpuri, Bilieşti şi Vidra. Repartiţia mijloacelor de transport pentru elevi se face ţinîndu-se cont de mai multe aspecte, cum sînt numărul de copii care ar avea nevoie de un microbuz, dacă mai există sau nu un astfel de mijloc de transport în localitate şi distanţa pe care elevii sînt nevoiţi să o parcurgă pe jos pînă la unitatea de învăţămînt. De exemplu, la Vidra exista deja un microbuz, dar este depăşit din punct de vedere tehnic şi se impunea aducerea unuia nou, iar la Bilieşti copiii trebuiau să meargă mai mulţi kilometri pe jos pentru a ajunge la şcoală. “Microbuzele au ajuns şi au fost repartizate corect, fără se se ţină cont de culoarea politică a primarilor. Sperăm ca elevii să poată fi transportaţi la şcoală în cel mai scurt timp posibil”, a declarat inspectorul general Iordache Bostan. Potrivit noii legislaţii, se doreşte ca autovehiculele să fie înmatriculate direct de unităţile şcolare şi nu de primării, cum s-a făcut pînă acum, dar pînă la 1 septembrie 2012, cînd IŞJ-ul poate angaja şoferi pentru microbuze, această sarcină rămîne tot la primării. Şi alte localităţi, precum Dumitreşti şi Bogheşti au solicitat microbuze, dar momentan acestea mai au de aşteptat. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.