Educație

54.000 de elevi vrînceni revin azi în bănci

Sorin Tudose
15 ian 2012 1831 vizualizări
şeful IŞJ spune că nu există probleme cu căldura în şcoli

Ieri a fost ultima zi din vacanţa de iarnă, astfel încît circa 54.000 de elevi vrînceni se întorc azi în unităţile de învăţămînt. Oficialii Inspectoratului Şcoalar Judeţean spun că elevii ar trebui să fie pregătiţi din punct de vedere fizic, pentru că spre deosebire de anii trecuţi, iarna aceasta a avut o săptămînă în plus de vacanţă. De asemenea, copiii nu mai pot invoca nămeţii pentru a mai lipsi cîteva zile de la şcoală din moment ce a trecut jumătate de iarnă şi nu a nins în nici o zi. Vacanţa din acest an a ţinut cu o săptămînă mai mult faţă de anii din urmă, astfel încît elevii au avut la dispoziţie trei săptămîni să se odihnească sau, după caz, să se distreze, mai ales că urmează un semestru II mult mai lung decît primul. Dacă prima parte a anului şcolar a avut 14 săptămîni, cea care stă să înceapă are nu mai puţin de 21 de săptămîni. Şeful IŞJ, Iordache Bostan, spune că nu a primit din teritoriu nici un semnal cum că ar fi probleme cu căldura în şcoli, mai ales că s-au făcut economii însemnate cît timp şcolile au fost închise. Elevii vor trebui să mai aştepte pînă pe 9 aprilie pentru următoarea vacanţă, atunci cînd vor “lipsi” de la şcoală două săptămîni. Mai mult decît atît, cu o săptămînă înainte de vacanţa de Paşte va fi aşa numita “Şcoala altfel”, ocazie cu care copiii vor veni la şcoală doar pentru activităţi extracurriculare şi extraşcolare. E greu de crezut că toţi elevii sînt pasionaţi de activităţi extraşcolare, astfel încît pentru destul de mulţi dintre ei vacanţa de primăvară va fi mai lungă cu o săptămînă. Vacanţa de vară începe pe 15 iunie. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.