Educație

Cantemir şi Eminescu, omagiaţi de Ziua Culturii Naţionale

Sorin Tudose
13 ian 2012 1345 vizualizări
De Ziua Culturii Naţionale, Direcţia pentru Cultură organizează duminică, 15 ianuarie, simpozionul „Dimitrie Cantemir – personalitate a culturii naţionale şi europene” la Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” a fostei Mănăstiri Mera, începînd cu ora 13.00.

În cadrul acestei activităţi va fi inaugurat Centrul de Informare Cultural European „Dimitrie Cantemir”, primul punct de informare turistică din judeţ. Aici vor fi găsite Harta obiectivelor culturale din Vrancea, cărţi poştale, pliante, DVD-ul „Pelerinaj prin Vrancea arhaică - Biserici de lemn din Vrancea”. Nu în ultimul rînd va fi prezentată cartea prof. Ştefan Lemny „Cantemireştii. Aventura europeană a unei familii princiare din secolul al XVIII lea”. Şi Biblioteca Judeţeană “Duiliu Zamfirescu” pregăteşte mai multe activităţi duminică, de Ziua Culturi Naţionale, ocazie cu care se celebrează şi 162 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu. Bibliotecarii au pregătit o acţiune inedită care constă într-un periplu la busturile din jurul Teatrului Municipal, care va începe la ora 11.00. „Acţiunea «La pas, printre statui» va reaminti focşănenilor că o serie de romani importanţi s-au născut la Focşani. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.