Educație

ITM cere angajatorilor să vină să ridice carnetele de muncă

Sorin Tudose
10 ian 2012 1885 vizualizări
Persoanele care au avut calitatea de salariat la data de 31 decembrie 2010, vor ridica carnetele de muncă de la angajatorii respectivi. Persoanele care nu au avut calitatea de salariat la data de 31 decembrie 2010, iar carnetul de muncă a fost păstrat şi completat de Inspectoratul Teritorial de Muncă Vrancea (ITM), se vor prezenta la ghişeu la sediul instituţiei, în zilele lucrătoare, între orele 8.30 – 15.00, transmit reprezentanţii instituţiei.

Pentru înmînarea carnetului de muncă, se va prezenta titularul cu actul de identitate, sau excepţional o altă persoană cu împuternicire notarială specială, copia actului de identitate al titularului carnetului de muncă şi propriul act de identitate. Reprezentanţii ITM informează angajatorii cărora instituţia le-a păstrat şi completat carnetele de muncă să vină să le ridice pentru că deşi data limita de predare a acestora a fost  pe 30 iunie anul trecut, încă mai sînt carnete de muncă încă neridicate. Progrămarile în vederea îndeplinirii acestei proceduri vor fi făcute urgent la numerele de telefon 0237/615805, respectiv 0237/217473, sau direct la sediul institutiei. Prezentarea la ITM Vrancea pentru ridicarea carnetelor de muncă se va face de către reprezentantul legal al unităţii, cu ştampila unităţii, sau de către o altă persoană împuternicită, în scris, de reprezentantul legal, cu ştampila unităţii. La rîndul lor, angajatorii trebuie să restituie carnetele către titluari în cel mai scurt timp posibil. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
blocatar, acum 4482 zile, 19 ore, 30 minute, 23 secunde
Are ITM atributii sa verifice si la AS.de Propietari cu personalitate juridica obtinuta prin hotarare judecatoreasca,daca au fost intocmite contracte de munca si daca se platesc taxele legale pentru citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.