Educație

Info-Educaţie

Ziarul de Vrancea
5 ian 2012 3040 vizualizări
Condiţiile echivalării gradului didactic I prin titlul ştiinţific de doctor

Personalul didactic încadrat în învăţămîntul preuniversitar care urmează să se înscrie în cursul anului şcolar pentru echivalarea gradului didactic I pe baza titlului ştiinţific de doctor, trebuie să îndeplinească în mod cumulativ mai multe condiţii. Trebuie să fi obţinut calificativul “Foarte Bine” la aprecierile anuale din ultimii doi ani de activitate la catedră, premergători înscrierii şi să fi susţinut inspecţia curentă la care a obţinut calicativul amintit mai sus. De asemenea, cei care vor să îşi echivaleze gradul în acest mod trebuie să depună un dosar la Inspectoratul Şcolar Judeţean care să conţină o cerere adresată conducerii instituţiei, copia legalizată a certificatului de naştere, copie legalizată a diplomei de doctor. Mai sînt necesare şi o copie legalizată a diplomei de studii însoţită de foaia matricolă/suplimentul la diplomă, documentul din care să rezulte îndeplinirea condiţiilor de formare iniţială şi încadrarea în învăţămîntul preuniversitar. Nu în ultimul rînd, se mai cere la dosar şi memoriul de activitate profesională, avizat de conducătorul unităţii şcolare. Ultima cerinţă pentru echivalare constă în promovarea inspecţiei speciale. (S. T.) 


“Unirea” are bani pentru Concursul Interjudeţean de Matematică

Colegiul Naţional “Unirea” din Focşani a primit în luna decembrie, la ultima şedinţă a Consiliului Local Focşani, 51.500 lei din bugetul local al municipiului pentru organizarea Concursului Interjudeţean de Matematică “Unirea 2012”, ediţia a XI-a. Suma va fi utilizată pentru: 6.000 lei premii, 34.000 lei pentru cazarea participanţilor cu masă inclusă, 5.000 lei materiale promoţionale, 3.500 lei cheltuieli de protocol şi 3.000 lei transport excursie Focşani – Panciu – Soveja şi retur. La concursul care va avea loc în această lună vor participa 500 de elevi şi 36 de profesori din 18 judeţe, precum şi 40 de profesori din judeţul Vrancea. (M. B.)  


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.