Educație

0800.816.237 - Telverde pentru clasa pregătitoare

Sorin Tudose
5 ian 2012 3355 vizualizări
Inspectorul Emil Radu se va ocupa cu preluarea apelurilor de la părinţi

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au luat decizia de a înfiinţa la nivelul fiecărui Inspectorat Şcolar un telefon “telverde” unde părinţii pot cere orice fel de informaţii cu privire la mult discutata clasă pregătitoare. În Vrancea inspectorul şcolar Emil Radu se va ocupa de această chestiune, la numărul 0800.816.237. “Începînd din această lună părinţii vor putea suna să stea de vorbă cu inspectorul pentru a afla toate detaliile privind clasa pregătitoare. Clasa pregătitoare este menită să pregătească copiii care nu sînt încă apţi să intre în clasa întîi. La grădiniţă e o atmosferă destinsă, totul este colorat, e plin de jucării, pe cînd în primul an din învăţămîntul primar deja este o altă atmosferă, mai sobră. Este o trecere prea abruptă între cele două etape”, a declarat Iordache Bostan, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean. Copiii care vor avea 7 ani împliniţi la 1 septembrie 2012 vor intra în clasa întîi pentru anul şcolar 2012-2013, iar copiii de 6 ani vor putea merge atît în clasa pregătitoare cît şi în clasa întîi, în funcţie de cum vor decide părinţii. De asemenea, spaţiul în care vor funcţiona aşa numitele clase pregătitoare va fi în incinta şcolilor sau la grădiniţă, cu condiţia ca aceasta să fie structură în cadrul unei şcoli cu personalitate juridică. “Clasa pregătitoare completează învăţămîntul obligatoriu de zece ani la modul 1-4-5. Mai exact e vorba de clasa pregătitoare, patru clase primare şi cinci clase gimnaziale. În concluzie, primul an din liceu va fi făcut la şcoală”, a adăugat Iordache Bostan, şeful IŞJ Vrancea. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.