Educație

Inscrierile la clasa I, facute in proportie de 72%

Camelia Stănilă
1 mai 2006 678 vizualizări
Multi parinti evita sa-si dea copii la scoala de 6 ani

Invatatorii au reusit sa inscrie in clasele I, aprobate pentru anul scolar 2006- 2007, 72% din copiii de virsta scolara identificati la nivelul judetului. Conform proiectului planului de scolarizare, in localitatile vrincene exista 3.950 de copii care ar putea merge la scoala din toamna, din care 1.800 cu virsta de 6 ani si 2.150 cu virsta de 7 ani. Dintre acestia au fost inscrisi la clasa I doar 2.850 copii, 2.020 fiind cu virsta de 7 ani (93,95% din copiii recenzati). Potrivit situatiei existente la aceasta data, doar 830 de copii de 6 ani (46% din cei recenzati) vor urma cursurile primare de la toamna, multi dintre parinti preferind sa-si mai tina copiii la gradinita inca un an. De altfel, directorii scolilor se asteapta ca multi dintre vrincenii care nu si-au inscris inca micutii la scoala sa se hotarasca in prag de an scolar. Desi oficialii din invatamint recomanda ca inscrierea viitorilor scolari sa se faca pina pe data de 12 mai, unii

parinti vor mai amina aceasta indatorire. Unii copii nu au fost inscrisi si datorita faptului ca vor fi luati de parinti peste hotare. La nivelul municipiului Focsani exista 625 de copii de virsta scolara, din care 430 de 7 ani si 195 cu virsta de 6 ani. Dintre acestia au fost inscrisi in clasa I un numar de 523 de copii, respectiv un procent de 83,68% din total. Potrivit situatiei de la aceasta data, 406 in virsta de 7 ani (94,41% din micutii identificati) si 117 copii de 6 ani (60% din cei recenzati) vor merge la scoala din toamna. Daca in localitatile rurale nu exista probleme la inscrierea copiilor in clasa I, in oras mai apar unele inadvertente, aceasta si datorita nehotaririi parintilor. In ultimii ani, directorii unitatilor de invatamint s-au confruntat si cu situatii in care unii copii au fost inscrisi la mai multe scoli odata, dind peste cap planurile invatatorilor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.