Educație

Fiul ratacitor din Straoane s-a intors acasa

Liliana Nenciu
1 mai 2006 920 vizualizări
Tinarul spune ca a muncit pentru un om din Sascut timp de sase luni

"Fiul ratacitor" al familiei Iftime din comuna Straoane s-a intors acasa de Paste, dupa o absenta de sapte luni. Gabriel Iftime (16 ani) nu si-a motivat in vreun fel gestul ca a fugit de acasa, el spunind ca a ajuns din intimplare la Sascut, unde a gasit un om de bine, care i-a asigurat o locuinta si un loc de munca. "Am vrut sa- mi anunt parintii, insa nu mai stiam numarul lor de telefon. Am mers cu trenul pina la Sascut si am dat peste un om care mi-a oferit un loc de cazare si ceva de munca. M-am hotarit brusc sa vin acasa sa fac Pastele cu parintii mei si sa-mi caut un alt loc de munca", ne-a povestit Gabriel Iftime, care nu a vrut sa dea prea multe detalii despre sederea sa la Sascut. Parintii lui au fost in culmea fericirii cind si-au vazut odorul acasa, insa mama sa este inca in spital din cauza supararii acumulate pe perioada cit fiul sau nu a fost linga ea. "Am fost la nenumarati preoti ca sa-i citeasca rugaciuni si sa-l readuca acasa. Se pare ca rugaciunile ne-au fost ascultate, iar fiul nostru a venit acasa in prima zi de Paste. Sotia mea a suferit foarte mult din cauza disparitiei lui Gabriel si acum sta prin spitale. Fata de data trecuta cind a fugit de acasa si s-a intors slab si chinuit, acum arata bine, este sanatos si vesel. Am incercat sa-i explicam cite griji ne-am facut pentru el, ca la fiecare Salvare care se auzea eram cu sufletul la gura, dar se pare ca el nu prea intelege ce inseamna suferinta de parinte. L-am intrebat de ce nu a dat un telefon sau nu a scris un rind, insa spune ca nu mai tinea minte numarul de telefon si adresa", ne-a spus Nicu Iftime, tatal lui Gabriel. Parintii nu-si pot explica cum fiul lor a ajuns tocmai in Bacau, insa din cauza faptului ca tinarul a mai fost plecat de acasa cu ceva timp in urma la Suceava, ei inca isi fac griji ca fiul lor va pleca din nou. "Dupa ce a plecat prima data l-am dus la

psihiatru si a spus ca nu are probleme psihice. Cind vom face rost de bani am vrea sa-l mai ducem, insa nu stiu daca va mai vrea sa mearga. Cred ca ii place lui spiritul asta de aventura", a mai spus Nicu Iftime, tatal pustiului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.