Educație

UNICEF reduce abandonul şcolar în Vrancea

Mihaela Beșleagă
26 dec 2011 5542 vizualizări
Campania „Hai la şcoală” se desfăşoară la Şcoala Chiojdeni, Şcoala „Mihail Armencea” Adjud şi Şcoala Măicăneşti

Campania „Hai la şcoală” este desfăşurată de UNICEF la nivel naţional, în 41 de judeţe, printre care şi Vrancea. Obiectivul general al proiectului este creşterea participării şcolare şi reducerea abandonului şcolar prin promovarea unor intervenţii educaţionale comunitare bazate pe adaptarea modelului Zonelor de Educaţie Prioritară (ZEP) în comunităţile defavorizate cu cele mai ridicate rate ale abandonului şcolar. Reprezentanţii UNICEF îşi propun creşterea ratei de cuprindere şi de participare şcolară a copiilor vulnerabili, inclusiv a celor romi, şi stimularea participării acestora la învăţămîntul preşcolar ca o condiţie indispensabilă pentru prevenirea abandonului şcolar. Prin intermediul proiectului se formează mediatorii şcolari în vederea facilitării comunicării dintre familie, şcoală şi comunitate, precum directorii de şcoală şi profesorii de limba romani. În acest an şcolar, în Vrancea proiectul se implementează la Şcoala Chiojdeni, Şcoala „Mihail Armencea” Adjud şi Şcoala Măicăneşti. Anul şcolar trecut campania a avut loc la şcolile din Homocea şi Slobozia Bradului. ”În urma campaniei desfăşurate în anul şcolar trecut, 60% din copiii cu risc de abandon şi-au îmbunătăţit participarea şcolară. Succesul înregistrat a încurajat UNICEF şi Ministerul Educaţiei pentru a extinde campania în alte 103 şcoli cu rata ridicată a abandonului şcolar”, ne-a transmis Codruţa Hedesiu, ofiţer de comunicare la UNICEF. (Mihaela BEŞLEAGĂ)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.