Educație

Turul Vrancei:Farmaciile mai au de primit 23 de milioane lei de la CAS

Raluca Manolache
23 dec 2011 1124 vizualizări

Farmaciile ar putea să primească în acest sfîrşit de ani banii datoraţi de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea în decontul medicamentelor eliberate anul acesta. Aceasta după ce în ultima şedinţă de Guvern s-au  alocat 435, 5 milioane lei pentru plata arieratelor din Sănătate. Fondurile pentru plata arieratelor vor fi alocate Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Executivului, după sistemul aplicat în 2010, prin derogare de la prevederile Legii finanţelor publice. Farmaciile mai au de primit aproape 23 de milioane lei ca să nu mai fie înregistrate restanţe mai vechi de 90 de zile. “Farmaciile din judeţ sînt într-o situaţie dificilă din cauza problemelor financiare. Este foarte bine că s-a făcut această alocare de fonduri. Urmează să facem plăţile astfel încît să nu mai existe probleme financiare”, a precizat Mihai Copaci, preşedintele director general al CAS. Farmaciile au primit la începutul săptămînii 3,5 milioane de lei, sumă ce reprezintă prima tranşă din datoria aferentă anului 2011. (R. MANOLACHE)

S-au stabilit normele de venit pentru anul viitor

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Vrancea a anunţat ieri că au fost publicate pe site-ul instituţiei la secţiunea Informaţii la zi  Normele de venit pe anul 2012. Normele de venit au fost stabilite în baza Ordinului ministrului Finanţelor Publice nr. 2.875/30.11.2011 privind aprobarea Nomenclatorului activităţilor independente pentru care venitul net se poate determina pe baza normelor anuale de venit, activităţi desfăşurate de contribuabilii care realizează venituri comerciale. Stabilirea normelor de venit s-a făcut pe cele 129 activităţi independente pentru care venitul net se poate determina pe baza normelor anuale de venit. Acestea reprezintă baza de calcul a impozitelor ce vor trebui plătite anul viitor. (Z. V.)

Care sînt declaraţiile ce trebuie depuse pînă pe 27 decembrie

Ultimul termen pentru depunerea declaraţiilor pentru luna noiembrie este 27 decembrie, avînd în vedere că în zilele de 25 şi 26 nu se lucrează, anunţă Direcţia Generaţă a Finanţelor Publice Vrancea. Contribuabilii trebuie să depună şase declaraţii pînă marţea viitoare. Este vorba de formularul 100 privind obligaţiile de plată la bugetul de stat; formularul 112 privind obligaţiile de plată a contribuaţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate; formarul 300, decontul de TVA; formularul 301, decontul special de TVA; declaraţia recapitulativă privind livrările/achiziţiile/prestările intracomunitare (formular 390 VIES); formarul 224 privind veniturile sub formă de salarii din străinătate obţinute de către persoanele fizice care desfăşoară activitate în Romania şi de către persoanele fizice angajate ale misiunilor diplomatice şi posturilor consulare acreditate în Romania. (M. BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.