Educație

Cuzistele le-au prezentat oamenilor aspecte din vechiul oraş

Sorin Tudose
22 dec 2011 1580 vizualizări
Sute de ilustrate cu oraşul vechi, împărţite focşănenilor. Unui bătrîn i-au dat lacrimile cînd a văzut oraşul tinereţii sale

Trei eleve de la Colegiul Naţional “Al. I. Cuza” Focşani au împărţit ieri în centrul oraşului sute de cărţi poştale cu Focşaniul de la începutul secolului trecut. Ilustratele editate de Direcţia pentru Cultură şi sponsorizate de administratorul restaurantului “Number One” au impresionat în mod plăcut pe cei mai mulţi dintre trecători, oameni interesaţi de istoria oraşului în care trăiesc. “Vederile au avut trecere mai ales la persoanele mai în vîrstă. Un bătrîn chiar a lăcrimat cînd a văzut centrul vechi al Focşaniului şi şi-a amintit cît de frumos era oraşul cîndva. Cînd a văzut vederile, o doamnă a început să ne spună despre vechile clădiri ale oraşului, despre restaurantul «Vrîncioaia» şi altele”, ne-a povestit Lucia Mocanu, una dintre voluntarele care au distribuit ilustratele. Au mai fost şi cetăţeni care nu voiau să le primească pentru că se gîndeau că trebuie să le plătească. “Au fost multe persoane care luau cărţile poştale dezinteresat după care plecau şi la un moment dat se opreau pentru a se uita la imagini mai atent. De asemenea, au fost şi persoane care ne-au spus că au citit în Ziarul de Vrancea că urmează să fie distribuite vederile şi ne-au aşteptat să le distribuim”, ne-au mai spus voluntarele. Restul cărţilor poştale urmează a se mai da prin licee în cursul zilei de astăzi. Cei interesaţi să vadă şi alte fotografii din Focşaniul de odinioară pot vizita site-ul www.focşaniulvechi.ro, care nu are nici o legătură directă cu iniţiativa celor de la Cultură. Website-ul este dedicat memoriei identitare a vechiului oraş şi conţine sute de imagini în mare parte prea puţin cunoscute pe care aveţi ocazia să le votaţi şi comentaţi. (S. TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.