Educație

Ilustrate distribuite în Focşani

Sorin Tudose
21 dec 2011 1230 vizualizări
Eleve de la Cuza vor distribui vederile începînd cu ora 12.00

Mai multe eleve de la Colegiul Naţional “Al. I. Cuza” vor distribui azi, prin oraş, circa 1.500 de cărţi poştale cu Focşaniul de altădată. Iniţiativa editării ilustratelor aparţine Direcţiei pentru Cultură care şi-a propus să aducă în conştiinţa focşănenilor de azi aspecte din Focşaniul de ieri. Sponsorizarea a fost asigurată de administratorul restaurantului “Number One”, de pe Bulevardul Republicii. “Am vrut să editez aceste cărţi poştale şi am găsit sprijin din partea lui Constantin Potlog, administratorul unui restaurant. Şi el este interesat de Focşaniul vechi, astfel încît ne-a ajutat de cum i-am propus. Intenţionăm să mai reedităm ilustrate vechi, dar rămîne de văzut cum vom rezolva cu finanţarea. Una dintre ilustratele reeditate este cu Biserica din Piaţa Unirii pentru că anul acesta s-au împlinit 350 de ani de la ridicarea lăcaşului de cult şi am zis să celebrăm într-un mod inedit evenimentul”, a declarat Florin Micu Iliescu, directorul Direcţiei pentru Cultură. Trei cărţi poştale au fost reeditate dintre care una făcută de nemţi în timpul ocupaţiei germane de la 1917, una cu centrul vechi de la 1930 şi una cu biserica “Sfîntul Ioan”, editate de librarul focşănean Gh. D. Mircea. Cuzistele vor distribui în mod gratuit cărţile poştale în intervalul 12.00-14.00 în centrul oraşului. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.