Educație

Premii de la Prefectură pentru micii artişti din judeţ

Sorin Tudose
21 dec 2011 1219 vizualizări
Ieri seară Ateneul Popular “Maior Gh. Pastia” a răsunat de colinde şi cîntece de sezon în cadrul evenimentului cultural educativ “Sărbătorile creştine prin ochii copiilor”, coordonat de Instituţia Prefectului.



 Corurile mai multor unităţi de învăţămînt au urcat pe scena Ateneului pentru a colinda în faţa unei audienţe numeroase, sala fiind aproape plină. Totodată, un preot a ţinut o scurtă cuvîntare despre însemnătatea colindelor pentru creştini. După ce corurile au interpretat o mulţime de colinde tradiţionale, dar şi din cultura altor popoare a fost şi o premiere a celor mai talentaţi elevi care au expus în holul Ateneului lucrări de artă plastică avînd motive religioase. Nu mai puţin de 41 de copii au fost premiaţi în cadrul concursului. Primii 12 care au primit premiul I au plecat acasă cu 100 de lei, în timp ce alţi 24 de tineri ocupanţi ai locurilor II şi III au cîştigat cîte 50 de lei de fiecare. Cei mai talentaţi cinci tineri au cîştigat cîte 200 de lei. Evenimentul cultural educativ a fost organizat de Prefectura Vrancea, Direcţia pentru Cultură, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Vrancea, instituţii care au strîns şi banii din sponsorizări. Prefectul Sorin Hornea a declarat că vrea ca acest eveniment organizat de Prefectură să devină o tradiţie. (S. TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.