Educație

Profesorii cer decontarea navetei la sfîrşit de an

Mihaela Beșleagă
18 dec 2011 1872 vizualizări
„Nu este în interesul primarilor să dea banii pe navetă, pentru că nu mizează pe aceşti dascăli ca votanţi ai lor, aceştia urmînd să voteze în altă localitate”, a punctat liderul din învăţămînt Emil Tudor

În judeţul Vrancea sînt 1.360 de profesori navetişti, mulţi dintre aceştia plîngîndu-se că nu li s-a decontat naveta de către primării de mai multe luni. Liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţămînt (FSLÎ) Vrancea, Emil Tudor, a solicitat ieri prefectului Sorin Hornea, în cadrul şedinţei Comisiei de Dialog Social, să continue demersurile pe lîngă primari pentru ca profesorii să îşi primească banii pe navetă pînă la sfîrşitul acestui an. „La decontarea navetei cadrelor didactice lucrurile au început să se mai mişte puţin, după ce am sesizat acest aspect. Avem rugămintea să mai reveniţi cu o adresă la primării, e sfîrşitul anului, poate îi mai impulsionăm puţin să deconteze aceşti bani. Este ştiut că nu este în interesul primarilor, mai ales că ei nu mizează pe aceşti dascăli ca votanţi ai lor, pentru că aceştia votează în altă parte”, a punctat liderul sindicatului din învăţămînt Emil Tudor. Acesta a dat exemplul localităţilor Boloteşti şi Corbiţa, unde naveta profesorilor nu a mai fost decontată de o bună perioadă de timp. Reprezentanţii Prefecturii au răspuns că în luna octombrie s-a trimis la toate primăriile o circulară prin care se recomanda cuprinderea sumelor necesare decontului navetei în buget. Camelia Cotun, şeful Serviciului care se ocupă de relaţia cu primăriile şi serviciile publice deconcentrate, a semnalat situaţia profesorilor care fac naveta din localităţile limitrofe Focşaniului în municipiu. „Există un semn de întrebare, la care nu ne-aţi răspuns, privitor la anumiţi profesori care fac naveta la Focşani. Dacă fac naveta de la Vînători sau Garoafa, unde au o vilă, scuzaţi-mă, nu e corect!”, a punctat Camelia Cotun. Liderul FSLÎ a specificat că în această situaţie nu sînt mai mult de 10 cadre didactice. Prefectul Sorin Hornea a spus că implicarea autorităţilor locale va creşte odată cu implementarea noii legi a Educaţiei. De asemenea, acesta a cerut o situaţie clară cu localităţile unde sînt întîrzieri la plata navetei, precum şi o listă cu profesorii care beneficiază de acest ajutor. Ion Ghionea, directorul de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice, a propus ca angajaţi ai săi să contacteze compartimentele de contabilitate din primării, iar acolo unde mai sînt sume disponibile la capitolul „transport”, aceşti bani să fie direcţionaţi către profesori. (M. BEŞLEAGĂ)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.