Educație

Profesorii vor susţine examenele pentru definitivare în judeţ

Sorin Tudose
12 dec 2011 2320 vizualizări
De la anul, definitivarea în învăţămînt se va organiza de Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea

Din anul 2012, definitivarea în învăţămînt nu se va mai organiza în centrele de perfecţionare din marele oraşe universitare, ca pînă acum, ci  va fi organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Vrancea. Noile atribuţii ale IŞJ pentru organizarea examenului de definitivare, potrivit unei informări a Ministerului Educaţiei, vor fi: preluarea şi gestionarea dosarelor de înscriere a candidaţilor (dosarele nu se mai transmit la centrele de perfecţionare), stabilirea centrelor, a comisiilor judeţene de examen, preluarea subiectelor, organizarea probei scrise, afişarea rezultatelor, transmiterea rezultatelor către MECTS în vederea validării şi înştiinţarea candidaţilor în legătură cu validarea rezultatelor. Şeful şcolilor vrîncene spune că modificarea este de bun augur. “Principalul avantaj al acestei modificări este dat de economiile pe care le vor face cei care vor să se definitiveze în învăţămînt. Nu vor mai trebui să se ducă pînă la Bucureşti sau Iaşi pentru examene pentru că de multe ori pe lîngă banii de drum se mai cheltuia şi cu cazarea sau mîncarea. Să sperăm că nu va fi vorba şi de altfel de «avantaje»”, a declarat Iordache Bostan, şeful IŞJ. Acesta a opinat că va fi destul de greu ca definitivarea să se obţină pe “ochi frumoşi”, fiind la nivel local. Cadrele didactice vor susţine cel puţin două inspecţii la clasă, în perioada 1 noiembrie 2011 – 5 iunie 2012, la 2-4 activităţi didactice, inspecţiile fiind valabile numai pentru sesiunea de examen din anul şcolar în care au fost efectuate. Candidaţii care nu obţin media minimă de promovare  7 la inspecţii se consideră respinşi şi nu se vor prezenta la proba scrisă. Aceasta se va suţine în perioada 17 – 26 iulie 2012. Profesorii care au dobîndit definitivarea în învăţămînt au drept de practică în învăţămîntul preuniversitar. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Marin, acum 4517 zile, 13 ore, 18 minute, 26 secunde
Dl. inspector general, va fi ca la concursul de titularizare din 2009? Atunci e k.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.