Educație

Info-Educaţie

Ziarul de Vrancea
10 dec 2011 3520 vizualizări
Cîştigătorii concursului „Ce Ne Uneşte” vor fi premiaţi azi

Elevii de la Colegiul Naţional „Unirea”, care au participat la concursul  „Ce Ne Uneşte”, vor fi premiaţi în această dimineaţă, de la ora 10.00, în sala de festivităţi a Colegiului. Concursul s-a adresat tuturor elevilor unirişti, scopul propus fiind acela de a sensibiliza tinerii asupra fenomenului de discriminare în mediul gimnazial şi liceal, promovarea diversităţii culturale şi a egalităţii de şanse pentru prevenirea şi combaterea atitudinilor discriminatorii. Proiectul a cuprins secţiuni pentru eseuri, desene, fotografii şi scurt-metraje, crearea unei pagini de internet şi realizarea unui CD care va cuprinde lucrările cîştigătoare, care să fie distribuit în vederea iniţierii de acţiuni comune pentru promovarea diversităţii culturale şi egalităţii de şanse. (M. B.)

Dezbateri despre lectură la Şcoala “Nicolae Iorga”

Elevii Şcolii “Nicolae Iorga” din Focşani au participat ieri la o dezbatere despre lectură, în contextul în care televizorul, calculatorul şi internetul ocupă tot mai mult timp în viaţa noastră. Copiii au încercat să răspundă la întrebarea dacă se mai poate vorbi despre carte ca fiind “o făgăduinţă, o bucurie, o călătorie prin suflete, gînduri şi frumuseţi”, aşa cum afirma Tudor Arghezi. Elevii, membri ai Cercului de lectură “Prietenii cărţii”, coordonat de profesoara Liliana Niţu şi bibliotecara Adriana Măciucă, au susţinut o dezbatere cu tema “Ce şi cum citesc?”. “Elevii au avut posibilitatea exprimării propiilor opinii referitoare la rolul cărţii, ajungîndu-se la concluzia că o carte bună e o călătorie prin care descoperi şi te descoperi, te raportezi la ceilalţi, la un ideal”, a fost de părere Liliana Niţu. Participanţii la proiect au fost răsplătiţi cu diplome. (S. T.)

Excursie la Disneyland pentru cel mai talentat copil la desen

Carrefour Focşani îi premiză joi, 15 decembrie, de la ora 11.00, pe copiii care au cîştigat la Concursul de desene, ediţia de Crăciun, organizat de hypermarket în fiecare an. Marele premiu constă într-o excursie la Disneyland Paris pe care o va primi elevul cîştigător, împreună cu familia sa. Toţi copiii participanţi vor fi premiaţi, concursul desfăşurîndu-se la nivel naţional şi devenind deja o tradiţie. (M. B.)

 

 

Expoziţie la Casa de Cultură


Prichindeii de la grădiniţele din comuna Garoafa, împreună cu cei de la Grădiniţa nr. 15 Focşani au fost prezenţi ieri la Casa de Cultură a Sindicatelor „Leopoldina Bălănuţă” din Focşani, unde a avut loc vernisajul expoziţiei „Iarna, magie şi culoare”. Cei mici, îndrumaţi de educatoare, au realizat cu migală şi imaginaţie desene şi colaje care reprezintă obiceiurile de iarnă. „Vrem să aducem un omagiu iernii şi lui Moş Crăciun şi să demonstrăm că şi copiii de la ţară sînt talentaţi şi că pot realiza ceva frumos. Am pus mult suflet în aceste lucrări, pentru care am folosit şi materiale refolosibile”, a spus Rica Verdeţu, educatoarea care a coordonat această acţiune. Copiii au compus şi o scrisoare către Moş Crăciun, dar au realizat şi o machetă miniaturală a scenei Naşterii Mîntuitorului. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.